8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyle“Aerul proaspăt și lumina naturală permit naturii să intre în casele noastre"

“Aerul proaspăt și lumina naturală permit naturii să intre în casele noastre”

București, 22 mai 2019 – Odată cu creșterea cererii pentru materiale naturale în toate aspectele vieții noastre, fie că este vorba de alimente și băuturi organice, mobilier din lemn și plante în casele noastre, VELUX introduce principiile de design “Outside-in” pentru a ne îndruma să remodelăm și să reconstruim spațiile noastre interioare având în minte natura. Astăzi oamenii petrec până la 90%[1] din timpul lor în interior și locuiesc tot mai mult în medii urbane, făcându-i tot mai puțin conectați cu natura[2]. Casele noastre nu numai că trebuie să fie spații multifuncționale pentru relaxare și petrecerea timpului cu prietenii sau familia, dar ar trebui să fie gândite ca medii care reconectează oamenii cu natura prin lumină și aer proaspăt, dar și prin priveliști spre exterior.

Principiile VELUX de design ”Outside-in” (de la exterior în interior) încurajează oamenii să-și contureze spațiile cu lumină naturală și să aducă sunetele și mirosurile naturii înapoi în casă.

“Relația dintre natură, arhitectură și design interior a existat de sute de ani. Dar, multe dintre casele noastre au pierdut această legătură. Vrem să inspirăm oamenii să își proiecteze spațiul, astfel încât să simtă că natura le este aproape; acea lumină care schimbă spațiul de la zi la noapte. Și să lase în casă aerul proaspăt, sunetele păsărilor și foșnetul frunzelor pentru a trăi o experiență senzorială la schimbarea anotimpurilor, lucruri care au o influență pozitivă asupra bunăstării noastre”, explică arhitectul de la Grupul VELUX, Lone Feifer, director responsabil pentru sustenabilitate și arhitectură.

Aflați mai multe despre cum principiile VELUX de design Outside-in și cum Kate Watson-Smyth, consultant și jurnalist de design interior, a integrat principiile de proiectare în casa ei:

 

Principii de design Outside-in, de la exterior în interior

 

1. Design cu vedere spre exterior

Tindem să considerăm ferestrele ca ceva normal. Dar, cei mai mulți dintre noi au simțit cum pierdem noțiunea timpului și a spațiului atunci când privim către exterior. O priveliște exterioară ne oferă o imagine asupra lumii, dar și a locului nostru în lume. Devenim parte a naturii pe măsură ce vedem cum ziua se transformă în noapte și asistăm la schimbarea anotimpurilor. Privind în sus spre cer invocăm o legătură veche cu natura. Vă amintiți când stați întinși pe jos și priviți cum norii se mișcă în bătaia vântului? Sau contemplând stelele, noaptea?

 

2. Design cu lumina zilei

Nimic nu se compara cu lumina naturală. Chiar și cele mai bune forme de iluminat artificial rar se ridică până la puterea luminii naturale. Soarele este o sursă puternică și durabilă de lumină și energie. Lumina naturală vă face casa să fie mai deschisă și primitoare, iar spațiul dvs. să pară mai mare. Valorificarea luminii naturale zenitale este o modalitate extrem de eficientă de a aduce un flux natural de lumină direct în casă. Lumina naturală din abundență dimineața este esențială pentru a rămâne în echilibru cu ritmul circadian 24 de ore și este vitală pentru sănătatea și bunăstarea noastră.

 

3. Design cu aerisire naturală

Un spațiu plin cu aer proaspăt este un spațiu plin de sunete și mirosuri ale naturii. Foșnetul copacilor în vânt, răpăitul ploii pe terasă și cântecul păsărilor. Mirosul unui gazon proaspăt tăiat și mirosul florilor. Prospețimea dimineții devreme, căldura după-amiezii și răcoarea nopții. Deschiderea ferestrelor și a ușilor pentru fluxul natural de aer este o modalitate excelentă de a crea un climat interior sănătos. Aerul proaspăt este vital pentru sănătatea noastră, ajutându-ne să ne simțim mai bine și să gândim în mod clar.

Principiile VELUX de design Outside-in, de la exterior în interior, fac parte din noua sa campanie, “Lăsați natura înapoi în casă”, care explorează riscurile pe care stilul de viață modern petrecut în interior îl poate avea asupra bunăstării noastre generale. Faptul că am devenit o populație din ce în ce mai urbanizată înseamnă că ne-am pierdut conexiunea cu natura. Îngrijorător, generația următoare are șanse să se confrunte cu o deconectare și mai mare de natură, dacă nu vom începe să facem niște schimbări imediate. Campania își propune să inspire o astfel de schimbare, arătând de ce trebuie să luăm măsuri pentru a inversa această tendință și de a lăsa exteriorul, în interior.

Pentru a afla mai multe informații despre campania VELUX “Lăsați natura înapoi în casă” vizitați: www.letnaturebackin.com

 

Despre Grupul VELUX

De mai bine de 75 de ani, Grupul VELUX creează spații mai bune de locuit, aducând lumina naturală și aerul proaspăt în casele oamenilor din întreaga lume. Portofoliul nostru de produse cuprinde ferestre de mansardă și luminatoare modulare, rulouri decorative, parasolare și rolete, precum și soluții pentru locuințe inteligente. Aceste produse ajută la asigurarea unui climat interior sănătos și durabil, pentru muncă și învățare, pentru joc și amuzament. Lucrăm la nivel global – cu vânzări și operațiuni de producție în peste 40 de țări și aproximativ 11.000 de angajați în întreaga lume. Grupul VELUX este deținut de VKR Holding A/S, o societate cu răspundere limitată deținută integral de fundații non-profit, caritabile (Fundațiile VELUX) și de familie. În 2018, VKR Holding a obținut venituri totale de 2,6 miliarde EUR, iar Fundațiile VELUX au donat 118 milioane EUR sub formă de subvenții caritabile. Pentru mai multe informații, vizitați www.velux.com.

 

Despre VELUX România

De 22 de ani, mai precis din 19 mai 1997, VELUX România aduce lumina și aerul proaspăt și în casele din România și din Republica Moldova. VELUX România are sediul central și depozitul la Brașov, alegerea unui oraș din centrul țării fiind de la început o decizie strategică pentru distribuirea optimă a produselor. Compania se implică constat în cauze sociale și în viața comunității brașovene.

Pentru mai multe informații accesați www.velux.ro și Facebook VELUX Romania.

[1] WHO Europe 2013 report: http://www.euro.who.int/en/health-topics/environment-and-health/air-quality/publications/2014/combined-or-multiple-exposure-to-health-stressors-in-indoor-built-environments 
[2] WHO Europe 2013 report: http://www.euro.who.int/en/health-topics/environment-and-health/air-quality/publications/2014/combined-or-multiple-exposure-to-health-stressors-in-indoor-built-environments 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă