7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleAi o baie de dimensiuni mici? Află cum trebuie amenajată și ce...

Ai o baie de dimensiuni mici? Află cum trebuie amenajată și ce modele de căzi de baie sunt potrivite

    Nu toată lumea are luxul de a avea o baie imensă, cu spațiu pentru o cadă independentă și duș. Majoritatea băilor nu permit montarea separată a unei căzi și a unui duș, dar există multe soluții care pot crea o baie la fel de elegantă și funcțională.

   Baia este una dintre acele încăperi în care îți dorești ca totul să fie organizat, curat și aerisit. Dar nu este foarte ușor de obținut asta atunci când ai foarte puțin spațiu pentru a începe. În astfel de cazuri, trebuie să știi cum să folosești spațiul disponibil, cum să-l maximizezi și cum să-l decorezi în mod inteligent.  O modalitate de a economisi o cantitate considerabilă de spațiu este să optezi pentru o cada baie mică.

   O cadă mică nu este alegerea ideală, dar este ceva ce trebuie să iei în considerare atunci când proiectezi baia. Căzile de baie mici prezintă o serie de avantaje, dar trebuie să știi cum să le alegi pentru a beneficia de tot ceea ce au ele de oferit.

   În cele ce urmează, vor fi prezentate câteva modele și stiluri demne de luat în considerare. Așadar, dacă ai un spațiu mic pe care trebuie să îl amenajezi, pentru a putea crea o baie funcțională, dar elegantă, continua să citești!

 

1.       Cadă de baie în stil alcov

  Băile mici pot fi dificil de amenajat, dar dacă vei planifica atent și te vei juca puțin cu detaliile, rezultatul poate fi uimitor. Căzile în stil alcov sunt ideale pentru spații mici, deoarece sunt concepute special pentru a se potrivi cu pereții.

    În plus, acest tip de cadă este ideală pentru a fi amplasată în camerele cu o lățime mică, deoarece aceasta se va încadra perfect între trei pereți.  Ea poate fi o soluție excelentă de economisire a spațiului.

 

2.       Căzi de baie cu duș

  Foarte multe băi sunt oarecum limitate când vine vorba despre spațiul disponibil și nu permit montarea separată a unei căzi și a unui duș. De aceea, o cadă cu duș poate fi soluția perfectă.  Și chiar dacă foarte mulți optează pentru a instala o cabină de duș cu dimensiuni generoase, mult mai mulți preferă să aibă posibilitatea de a face baie în cadă, oricând își doresc.

  Cea mai bună soluție este aceea de a mulțumi pe toată lumea și de a alege o cadă cu duș. Multe băi cu duș sunt concepute în stilul căzilor alcov, astfel încât să se potrivească pe pereții încăperii, lăsând spațiu suficient în rest pentru alte amenajări sau amplasarea unor spații pentru depozitare.

  Băile în formă de L și în formă de P sunt proiectate special pentru a oferi spațiu suficient pentru duș.

 

3.       Căzi de baie compacte

   În unele cazuri, o baie mică are un spațiu limitat, astfel încât o cadă cu lungime completă nu este posibilă. În timp ce montarea unei cabine de duș de lux poate fi o opțiune, mulți preferă să aibă flexibilitatea oferită de o posibilitatea de a face baie în cadă.

   Dacă spațiul nu permite amplasarea unei căzi cu dimensiuni complete, montarea unei căzi compacte este o alternativă excelentă. Căzile compacte sunt reduse în lungime pentru a se potrivi în spații mai mici și mai înguste.

   Cu toate acestea, spațiul intern din cadă se adaptează pentru ceea ce se pierde în lungime. Vestea bună este, prin urmare, aceea că aceste modele au o adâncime suplimentară, pentru o experiență identică cu cea oferită de o cadă standard.

 

4.       Căzi pe colț

    Uneori, baie este prea mică pentru a se putea monta o cadă de dimensiuni mari. De aceea, a apărut cada pe colt, un model perfect pentru băile mici.

   O cadă pe colț oferă foarte multe opțiuni de design pentru baie, în timp ce este eliberat spațiu. Stilurile acestor modele variază foarte mult, iar dacă vei opta pentru a adăuga și un duș, atunci vei avea cea mai perfectă baie din lume.

  Unele modele sunt prevăzute cu un scaun încorporat, pentru un plus de confort și ușurință în utilizare. Uneori, acestea sunt denumite căzi de înmuiere și pot fi folosite exact cu acest scop. Totuși, cea mai bună utilizare a lor este aceea că se economisește spațiu în băile mici.

   Căzile pe colț pot fi realizate din orice material utilizat pentru o cadă standard. Asta înseamnă că pot fi confecționate din metal, acril sau chiar marmură.

   Mai mult decât atât, design-ul poate varia de la o cadă simplă până la modele care nu sunt doar walk-in, ci includ sisteme pentru hidromasaj și aeromasaj. Pe scurt, o cadă pe colț poate fi aleasă pentru a economisi spațiu într-o baie mică, dar și pentru a crea propriul spa la tine acasă, datorită opțiunilor suplimentare.

 

5.       Cadă independentă

  Ar putea fi surprinzător să afli că există versiuni compacte de căzi independente. Acestea sunt perfecte dacă vrei să ai un design aparte al băii, chiar dacă spațiul este limitat.

  O cadă independentă adaugă un sentiment de lux si de eleganță oricărui spațiu. Așadar, dacă încă dorești o cadă și un duș separate, dar nu ai suficient spațiu, alegerea unei căzi independente poate fi tot ce îți trebuie.

  O cadă compactă independentă este punctul focal ideal dacă vrei să creezi o baie elegantă. Dar, ținând cont de faptul că aceasta va ocupa centrul încăperii, va trebui să adopți câteva tactici inteligente pentru a proiecta spațiul necesar celorlalte amenajări. Iar în acest caz, toaletele și chiuvetele suspendate pe perete sunt o soluție excelentă pentru economisirea spațiului.

 

Sfaturi utile pentru amenajarea băilor mici
   

Iar dacă încă ești de părere că unul dintre modelele de căzi de mai sus nu sunt suficiente pentru a-ți amenaja baia după propriul gust, pentru că spațiul disponibil este prea mic, ia în calcul cele câteva sfaturi de mai jos, iar părerea ta se va schimba radical:

–          Băile mici trebuie să utilizeze tot spațiul disponibil, așa că, instalează rafturi sau unități de depozitare în colț. Aceste colțuri oferă centimetri în plus și îți permit să creezi soluții de design unice

–          Ia in considerare înlocuirea vechii toalete cu un model alungit, compact. Acesta are aceeași dimensiune ca o toaletă normală și, în plus, folosesc mai puțină apă, ceea ce le face mai prietenoase cu mediul.

–          Într-o baie mică, modelele aglomerate dau senzația unui spațiu și mai mic. Tonurile naturale, ușoare, conferă o atmosferă deschisă și spațioasă. Dacă dorești să devii creativ, joacă-te cu texturi, nu cu modele.

–          Alege o ușă glisantă pentru duș. Acestea nu necesită spațiu, iar geamul transparent acționează ca o fereastră, creând percepția unui spațiu mai mare

    Alegând modelul potrivit de cadă de baie și ținând cont de sfaturile de mai sus, spațiul limitat al băii nu mai reprezintă o barieră sau o problemă peste care să nu poți trece. Fii creativ, alege modele de căzi pe gustul tău și baia va deveni locul tău preferat pentru relaxare.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă