12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

Ai renovat bucătăria de unul singur, în lockdown? Iată ce spune acest lucru despre tine

Casa a devenit locul de unde am ajuns să facem totul: am transformat-o în birou, prin cele opt ore de muncă, în spațiu de relaxare, în restaurant, prin mesele luate acasă, indiferent de perioada zilei: dimineața, prânz și seara.

În tot acest proces, am simțit nevoia de a fi creativi și de a căuta metode de a ieși din rutina care se instalase prin prezența în același loc, deși făceam activități diferite. Nu a trecut mult timp până când am dezvoltat abilități de a renova lucrurile în modul propriu, pornind de la ideile pe care le aveam deja sădite, dar niciodată implementate, din lipsă de timp sau din frica de a nu ieși fix cum ne dorim. Transformarea bucătăriei a fost probabil o preocupare-cheie în lockdown pentru că, de multe ori, a ținut loc de birou sau de restaurant. Pauzele dintre task-urile de la serviciu au fost înlocuite cu scroll-uri necontrolate pe platforma Pinterest sau site-uri de design, în speranța de a găsi direcții clare spre idei de amenajare bucătărie.

Masa trebuia să fie poziționată în așa fel încât, dacă ai un apel pe care trebuie să-l susții în liniște și bucătăria era singurul loc disponibil, să nu se vadă aragazul care găzduiește un ibric sau o tigaie, și nici să nu lângă geam pentru ca lumina să nu bată prea puternic în ecranul laptopului. Iar, dacă cineva mai are nevoie de masă, să aibă suficient spațiu rămas. Sună cunoscut?

Așadar, dacă faci parte dintre cei care și-au reconfigurat spațiul în lockdown, află că a fost o deprindere firească, arată că ai fost ancorat în context și ți-ai dorit să profiți la maximum de resursele pe care le aveai la dispoziție. Toate aceste detalii te poziționează în categoria persoanelor active, sănătoase din punct de vedere psihologic, orientate către identificarea de soluții. Pandemia nu a trecut, doar că acum poți face lucrurile puțin mai ușor. Ideile de amenajare care au prins contur după orele de muncă și care nu sunt încă desăvârșite, mai au o șansă. Cu ajutorul unor firme care se ocupă cu servicii amenajări interioare, poți duce lucrurile la bun sfârșit și într-o formă demnă de admirat. Specialiștii în amenajări interioare te vor ajuta să îți pui cu adevărat ideile în practică, iar tu să fii cel mai fericit, în confortul propriei case.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă