22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleAi un interviu important si nu stii cum sa te imbraci? Iata...

Ai un interviu important si nu stii cum sa te imbraci? Iata 5 sfaturi utile direct de la stylist

Traim in secolul vitezei, lumea nu mai are timp de o a doua impresie, de aceea modul in care te prezinti in fiecare moment reprezinta cartea ta de vizita. Trebuie sa fii mereu la inaltime din punct de vedere al tinutei, cu atat mai mult la un interviu, unde modul in care te prezinti este crucial.

Multe reprezentante ale sexului frumos au dileme cu privire la tinuta pe care ar trebui sa o adopte atunci cand merg la interviu: fie au tendinta de a se accesoriza excesiv, fie au o tinuta anosta, care nu le pune in valoare stilul personal.

Asadar, care este reteta succesului? Pentru a afla mai multe despre acest subiect, am stat de vorba cu Sergiu Popescu, stylist oficial pentru Studio 20, care ne-a oferit 3 sfaturi pretioase ce te vor ajuta sa ai o tinuta impecabila la interviu:

 

1. Less is more

Indiferent de jobul pentru care mergi la interviu, o regula este general valabila si ar trebui sa fie cea dupa care te ghidezi intotdeauna: less is more.

In momentul cand “lupti” pentru un post pe care ti-l doresti foarte tare, vei fi mai sigura pe tine, stiind ca tinuta pe care o ai inspira interlocutorului incredere, prestanta si credibilitate. De aceea, alege tinute clasice, nu prea extravagante, cu un accent personal, care sa sublinieze stilul tau. Evita alaturarea prea multor culori deodata, deoarece pot fi realmente obositoare pentru ochii interlocutorului tau. Totusi, daca simti nevoia unui accent de culoare in tinuta ta, indicat ar fi sa te rezumi la o singura nuanta.

De exemplu, poti alege o rochie neagra midi cu croi clos, la care poti adauga fie o centura aurie in talie si o pereche de pantofi negri, fie o esarfa rosie si o pereche de pantofi stiletto rosii. Astfel, vei avea o tinuta clasica, dar cu un accent de culoare care sa iti puna in valoare stilul personal.

 

2. Accesorizeaza-te corespunzator

Accesoriile fac parte din arsenalul oricarei femei si, daca sunt alese potrivit, iti pot pune in valoare intregul look. Insa, daca nu sunt alese in functie de momentul zilei si de ocazie, adica o intalnire formala, atunci iti pot distruge intreaga tinuta. Asadar, cum faci sa porti accesorii si sa arati fabulos la interviu?

In primul rand, evita accesoriile supradimensionate, opulente, care pot da un aer mult prea extravagant tinutei tale. Intervievatorul ar trebui sa se concentreze pe discutie, nu sa se uite mai mult la accesoriile tale si sa se intrebe de ce ai ales sa le porti. Tocmai de aceea, alege accesorii subtile, care sa iti puna stilul in valoare, cum ar fi o pereche de cercei perlati sau un lantisor delicat din argint.

Daca totusi vrei sa alegi accesorii supradimensionate, atunci opteaza pentru o tinuta monocromatica si clasica, pe care sa o accesorizezi cu un colier statement. De exemplu, poti opta pentru o maleta, o pereche de pantaloni creion si o pereche de pantofi stiletto, toate de culoare neagra, la care asortezi un colier statement argintiu. Astfel, in acest mod simplu, vei obtine o tinuta echilibrata si, totodata, de efect.

 

3. Poarta haine comode

De cele mai multe ori, doamnele si domnisoarele au tendinta de a-si cumpara ceva nou pentru orice ocazie, chiar daca este vorba doar de un interviu.

In cazul in care urmeaza sa mergi la interviu pentru jobul mult dorit, evita sa porti o tinuta noua. De ce? Raspunsul este simplu: o tinuta noua te poate incomoda si iti poate distrage atentia de la ceea ce incerci sa transmiti. Sau mai rau, poti avea parte de surprize neplacute, cum ar fi ca nasturii sa nu fie prea bine cusuti si sa se desfaca sau ca un fermoar sa nu fie bine reglat si sa iti joace feste.

Cel mai bine ar fi sa alegi din garderoba ceva ce ai mai purtat si cu alte ocazii, de care stii ca te va pune in valoare, cum ar fi o rochie sau o camasa si o pereche de pantaloni cu croi clasic. In acest fel, vei elimina elementul surpriza neplacut care poate aparea si te vei concentra 100% pe discutia pe care o porti cu intervievatorul.

Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...
Ultima oră
Pe aceeași temă