Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Airbnb elimină din ofertele sale locuinţele din Cisiordania

Airbnb elimină din ofertele sale locuinţele din Cisiordania

Airbnb a comunicat că va elimina din ofertele sale toate locuinţele din aşezările din Cisiordania , scrie BBC.

Rl online 0 comentarii

Compania americană a informat că a luat această decizie pentru că locuinţele „sunt în centrul disputei dintre israelieni şi palestinieni”. Decizia a fost salutată de palestinieni dar Israelul a numit-o ca fiind „ruşinoasă” şi a ameninţat că va da în judecată.

Aşezările din Cisiordania sunt considerate ca fiind ilegale conform dreptului internaţional, deşi Israelul contestă acest lucru.

Airbnb a fost criticată în trecut de oficiali palestinieni şi de grupările pentru drepturile omului pentru că a permis listarea locuinţelor pentru închiriere din aşezările israeliene din Cisiordania. Într-un comunicat al companiei se precizează: „Legea americană permite companiilor precum Airbnb să facă afaceri în acele teritorii. În acelaşi timp, mulţi din comunitatea internaţională sunt de părere că nu ar trebui să fie făcute afaceri aici pentru că nu ar trebui să profite companiile pe teritorii de unde oamenii au fost evacuaţi”.

În urma evaluării, se precizează: „Am ajuns la concluzia că ar trebui să înlăturăm locuinţele din aşezările israeliene din Cisiordania, care sunt în centrul disputei dintre israelieni şi palestinieni”.

Saeb Erekat, secretarul general al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, a declarat că „este esenţial pentru Airbnb să urmeze poziţia comunităţii internaţionale conform căreia Israelul ocupă teritoriile ilegal iar aşezările israeliene, inclusiv estul Ierusalimului sunt crime de război”.

Ministrul Turismului din Israel, Yariv Levin, a declarat că decizia Airbnb este „cea mai deplorabilă capitulare faţă de eforturile de boicot”.

El a precizat că Israelul va răspunde susţinând procesele împotriva Airbnb intentate de oamenii care şi-au listat locuinţele.

Consiliul Yesha, care reprezintă persoanele care locuiesc în aşezările israeliene, a acuzat Airbnb că devine „un site politic” şi a informat că decizia este „rezultatul ori al antisemitismului ori al unei capitulări în faţa terorismului, ori ambele”.

Decizia a fost anunţată cu o zi înainte ca Human Rights Watch să publice un raport privind afacerile Airbnb în Cisiordania. Organizaţia a salutat decizia Airbnb pe Twitter.

Comentarii

loading...