Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lanțul de restaurante La Mama a deschis, pe 3 octombrie, porțile celui de-al șaptelea local, în incinta Muzeului Țăranului Român, la douăzeci de ani de la debutul afacerii

Lanțul de restaurante La Mama a deschis, pe 3 octombrie, porțile celui de-al șaptelea local, în incinta Muzeului Țăranului Român, la douăzeci de ani de la debutul afacerii

Al șaptelea restaurant La Mama duce mai departe tradiția la Muzeul Țăranului Român

Amplasat într-un loc consacrat prin găzduirea de evenimente artistice și culturale în ultimii ani, noul La Mama vine cu un concept inovator.

Ion Diamandi 0 comentarii

”Inspirați de spiritul locului, ne-am propus să devenim locația celor care iubesc tradiția și valorile românești. Desigur, locaţia aleasă la Muzeul Ţăranului Român este una aparte, încărcată de o spiritualitate specială, aşa cum este chiar muzeul de aici dar, pe de altă parte, tot aici se întâlnesc tradiţii culturale româneşti din diverse regiuni ale ţării prin organizarea de târguri. Astfel, ne vom adapta cerinţelor celor care vor călca pragul nostru” a declarant pentru România liberă Cătălin Mahu, proprietarul lanțului de restaurante La Mama, cu ocazia lansării restaurantului.

 “Cei care ne vor vizita  vor avea parte de concerte de jazz, etno-jazz, blues, tarafuri românești, fanfare mari, dar și lansări de carte, dezbateri, expoziții de artă fotografică sau vizionări de filme, a continuat Cătălin Mahu.

 

Primul concert ce va da tonul evenimentelor culturale pe care le va găzdui La Mama de la Muzeul Țăranului Român va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 20.30,  și-l va aduce pe scenă pe îndrăgitul Adrian Naidin alături de invitații săi, într-un regal dedicat pasionaților de etno-jazz.

Iubitorii felurilor de mâncare tradițională, gătite ca la mama acasă, vor putea savura gustul excelent al preparatelor preferate într-un decor aparte. Noul restaurant îmbină deopotrivă atmosfera caldă, din casa bunicilor, grație corpurilor de iluminat atipice și covoarelor parcă abia ieșite din războaiele de țesut, cu eleganța mobilierului minimalist, în culori vii, ce completează unitatea stilistică a interiorului.

 ”În momentul în care am preluat spațiul de la Muzeul Țăranului Român, am gândit amenajarea împreună cu niște arhitecți, adaptându-ne la specificul acestui loc. Am imaginat o călătorie începând din lumea țăranului român, pornind de la coșurile de răchită pe post de abajururi, trecând prin casa părinților noștri, cu ajutorul farfuriilor smălțuite - mie mama încă îmi dă să mănânc într-una similară atunci când o vizitez - și ajungând până în timpurile moderne, grație mobilierului și finisajelor. Investiția s-a ridicat undeva la 150.000 euro și ne bucurăm de ce a ieșit,” a mai spus Cătălin Mahu, proprietarul lanțului de restaurante La Mama.

Lanțul de restaurante s-a impus pe piața autohtonă prin bun gust și gust bun deopotrivă,  reinterpretând bucătăria tradițională românească  autentică și adaugându-i accente citadine. În cei peste 20 de ani de la lansare, mai bine de 15 milioane de clienți au trecut pragul restaurantelor La Mama, contribuind la creșterea constantă a cifrei de afaceri până la 4,4 milioane de euro în 2018.

Povestea La Mama continuă cu planuri de extindere, mai ales că, potrivit unui studiu realizat la începutul anului de Hospitality Culture Institute, atunci când ies în oraș majoritatea românilor preferă bucătăria cu specific autohton, iar 80% dintre ei au cumpărat mâncare gătită cel puțin o dată în ultimele 6 luni.

La Mama vizează deschiderea de noi restaurante în sectoarele mari ale Capitalei, dar și extinderea la nivel național, prin unități proprii sau chiar în sistem franciză.

Comentarii

loading...