9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleAlain Delon a fost internat în spital

Alain Delon a fost internat în spital

După cum au spus presei franceze unele surse anonime, simptomele prezentate de Alain Delon la internare par să fie cauzate de o aritmie cardiacă, o afecţiune cunoscută a actorului. Este în afara oricărui pericol fiind supus unei examinări preventive.

Conform acelorași surse se aşteaptă ca Delon să părăsească spitalul pe propriile picioare.
Anul acesta, la Cannes, Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, a primit un premiu Palme d’Or pentru întreaga carieră, moment în care a declarat despre prestigioasa distincţie că este “aproape un omagiu postum, doar că este încă viu”.

Cu câteva zile înainte de ceremonie, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes şi-au apărat gestul de a-i oferi lui Alain Delon un premiu Palme d’Or onorific, spunând despre acesta – criticat recent pentru comentariile controversate despre femei şi homosexuali – că “nu este perfect”, dar are dreptul de a-şi exprima opiniile.

“Nu îi oferim premiul Nobel pentru pace”, a declarat Thierry Fremaux, într-o conferinţă de presă. “Îi oferim un premiu Palme d’Or onorific, pentru cariera de actor”, a explicat acesta.

În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la premiile César, pentru rolul principal din “Mr. Klein”, de Joseph Losey, iar interpretarea din “Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus, în 1985, premiul pentru cel mai bun actor.

La Festivalul de la Berlin a primit Ursul de Aur onorific în 1995, iar, în 2005, a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de preşedintele francez Jacques Chirac.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă