10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleAlain Delon, omagiu actriței Romy Schneider

Alain Delon, omagiu actriței Romy Schneider

“Cei care au iubit-o şi încă o iubesc să se gândească la ea. Mulţumesc”, a scris Delon pe pagina de efemeride al ziarului ‘Le Figaro’, amintind că ‘Rosemarie Albach-Retty, cunoscută ca Romy Schneider’, ar fi împlinit la 23 septembrie, 80 de ani.

Actriţa, născută la Viena şi care a primit naţionalitatea franceză după ce şi-a desfăşurat o bună parte din carieră în Franţa, a murit la 29 mai 1982, la domiciliul său din Paris.

Alain Delon şi Romy Schneider s-au cunoscut în timpul filmărilor la ‘Christine’, de Pierre Gaspard-Huit, în 1958.

Revista ‘Marie Claire’ aminteşte că prima impresie între cei doi nu a lăsat să se întrevadă o relaţie amoroasă.

“Este frumoasă, dar foarte capricioasă şi plictisitoare”, a spus atunci actorul, reproşându-i că nu vorbeşte bine franceza.

Delon avea 23 de ani iar Romy 20 şi s-au logodit un an mai târziu. Iubirea lor a durat cinci ani, dar nu au ajuns să se căsătorească, Delon fiind cel care a pus capăt relaţiei lor.

După zece ani ei s-au reîntâlnit, aminteşte revista, pe platourile de filmare la ordinele regizorului Jacques Deray, care a făcut din ei o pereche legendară în filmul ‘La Piscine’ (La piscina).

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă