14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleAmandina, Savarina şi Eclerul se regăsesc în topul preferinţelor pentru prăjituri

Amandina, Savarina şi Eclerul se regăsesc în topul preferinţelor pentru prăjituri

Gusturile nu se discută, mai ales când vine vorba despre prăjituri. Cum orice masa adevarată se încheie întotdeauna cu un desert, românii încă sunt fanii prăjiturilor tradiționale.

„Deși în București vindem prăjituri create în ultimii ani, sunt o serie de bucureșteni care se opresc pentru prăjiturile noastre tradiționale în Ploiești sau Câmpina. Aceștia vor să manânce o Amandină sau o Indiană, așa cum o făceau în copilărie,” susține Carmela Dragomir, cofondator al Cofetăriilor Delice.

Din cifrele realizate de Cofetăriile Delice, în anul 2017, rezultă că românii preferă încă deserturile tradiționale.

Cu cremă naturală de vanilie și glazură de ciocolată belgiană, eclerul este un desert  potrivit pentru orice sărbatoare sau pentru un ”dulce” la mijlocul zilei. Această particularitate îl poziționează pe locul unu în preferințele românilor. În 2017, Cofetăriile Delice au vândut peste 140.000 eclere în cofetăriile proprii,  în localurile afiliate sau direct către clienţii care au comandat online și telefonic.

Locul doi în topul nostru este ocupat de clasica Amandină, un gust al copilăriei pentru mulți dintre noi. Deși este o prăjitură tradițională, blatul și glazura cu cacao belgiană De Zaan îi oferă un aer modern, iar o vizită împreună cu copii la Cofetăriile Delice este o idee bună pentru a trăi și a împărtăși experiețele copilăriei tale și celor mici. Cererea pe piață în 2017 a fost de peste 100.000 amandine.

Pe locul trei, în preferințele autohtone rămâne tradiționala savarină. Românii sunt tot mai preocupați de originea și natura ingredientelor folosite la rețete.

Savarina de la Cofetăriile Delice conține blat cu ou, drojdie și friscă naturală, deci cu un gust intens de lapte. Cofetăriile Delice folosesc doar ingrediente naturale, potrivite pentru cei interesați să manânce sănătos. 90.000 de români au mâncat acest desert de la Cofetăriile Delice în 2017.

Inclusiv deserturile Ora 12 și Indiana au fost pe „buzele” românilor. Cele două deserturi reimaginate de către Carmela Dragomir, singurul cofetar român medaliat cu aur la Olimpiadele Mondiale de cofetărie din Elveția, se află pe lista preferinţelor și sunt accesibile ca preț pentru orice pofticios.

„În cofetăriile noastre, prăjiturile tradiționale rămân cele mai vândute. În Câmpina și în Ploiești, dar și în toată țara prin comenzi, prăjiturile tradiționale au depășit 60 de procente din vânzările Cofetăriilor Delice. Deși folosim ingrediente naturale, unt și ciocolată belgiană, deserturile sunt accesibile ca preț oricărui iubitor de dulce. Acesta este un obiectiv în business-ul nostru”, spune Laurențiu Dascălu, director general Cofetăriile Delice.

 Contemporan și haute couture

Mousseurile speciale cu ciocolată belgiană au fost vândute la peste 120.000 de români în 2017, prăjiura Trilogie, la peste 110.000 de bucăți.

Desertul Belcolade a fost comandat de aproape 80.000 de români și este în continuare la mare căutare în rândul consumatorilor de deserturi rafinate,  fiind comandat în întreaga țara.

Cofetăriile Delice au încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 22 milioane de lei. Pentru cele 7 localuri și laboratorul Cofetăriile Delice, lucrează aproximativ 170 de angajați, o bună parte din cofetari fiind instruiți la locul de muncă de Carmela Dragomir, singurul cofetar român medaliat cu aur la Olimpiada de Cofetărie din Franța și Elveția (tripul medaliată cu aur).

Cofetăriile Delice se află în Câmpina, Bușteni și Ploiești, comenzile primite de laboratorul din Câmpina sunt distribuite oriunde în țară cu mașinile proprii.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă