9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleAmenajarea unei bucătării mici? Trucuri infailibile pentru o bucătărie ideală!

Amenajarea unei bucătării mici? Trucuri infailibile pentru o bucătărie ideală!

STOP!

Din acest articol vei afla trucuri infailbile pentru amenajarea bucătăriei într-un mod incredibil de frumos. Prezentul articol îți oferă sfaturi utile pentru amenajarea unei bucătării care să depășească orice nivel al așteptărilor tale. Și nu, nu ai nevoie de mulți bani pentru amenajarea unei bucătării mici. Ai nevoie de cunoștințele necesare și de abilitatea de a investi inteligent într-un spațiu căruia să-i utilizezi potențialul la capacitate maximă.

Bucătăria este inima locuinței tale! Dă-i viață și personalitate!

Suntem limitați de un statut financiar decent și de un spațiu relativ restrâns? Putem transforma un banal apartament în locuința mult visată! Garantăm pentru acest fapt.

Amenajarea unei bucătării mici poate fi una din realizările de succes ale vieții noastre DACĂ ne folosim economiile inteligent și DACĂ aplicăm sfaturile pe care designerii de amenajări interioare ni le pun la dispoziție pe site-urile de specialitate.

Bucătăriile mari, deși mai costisitoare decât cele de mici dimensiuni, sunt mai ușor de amenajat. Bucătăriile de mari dimensiuni dispun, de obicei, de un design în formă de L, de U sau de triunghi, cu o insulă sau o peninsulă în centru. Acestea sunt ideale și oferă mult spațiu pentru mobilier, blaturi, dulapuri, electronice și electrocasnice, dar și pentru toate oalele, crătițele, tigăile și ustensilele atât de necesare pentru gătit. Designul în formă de triunghi este un concept vechi de aproape 70 de ani. Triunghiul leagă cele mai importante 3 zone de lucru din bucătărie:

Chiuveta de bucătărie;

– Aragazul;

– Frigiderul.

Distanța dintre chiuvetă, aragaz și frigider nu trebuie să fie mai mică de 120 de cm și nici mai mare de 250 cm. Suma totală a laturilor acestui contur imaginar în formă de triunghi al bucătăriei trebuie să fie între 360 și 750 de cm. Pentru bucătăriile de lux și pentru cele spațioase există o mulțime de design-uri interioare. Adevărata provocare sunt bucătăriile mici.

Iată ce trebuie să avem în vedere înainte de amenajarea unei bucătării mici:

  • O bucătărie perfectă trebuie să își păstreze 3 din cele mai importante caracteristici: să fie practică, confortabilă și primitoare. Dacă una din aceste caracteristici lipsește, atunci este compromisă amenajarea spațiului.
  • Trebuie luate în considerare componentele bucătăriei și activitățile care vor avea loc în bucătărie. Aceea este o bucătărie doar pentru gătit sau și pentru socializare? Se va găti mult sau doar ocazional? Masa va fi luată în bucătărie?
  • Țineți cont de amplasarea și configurația indispensabilelor dulapuri de bucătărie și a aparatelor de mari dimensiuni. Unde vor fi așezate piesele de mobilier mari, frigiderul, aragazul și chiuveta? Locurile de amplasare ale acestora respectă o ordine firească, utilă și plăcută ochiului?
  • Mare atenție la spațiul de stocare al bucătăriei. Deoarece bucătăriile zilelor noastre conțin o mulțime de ustensile, instrumente, dispozitive și vase pentru gătit, un spațiu generos trebuie alocat pentru stocarea parțială sau totală a acestora.
  • După ce am pus pe hârtie și am luat în calcul criteriile care țin de amplasarea, configurația și stocarea componentelor bucătăriei, trebuie să ne asigurăm că bucătăria noastră ne reflectă personalitatea și dinamica familiei.

Bucătăriile trebuie să fie practice, funcționale, confortabile și frumoase.

Amenajarea unei bucătării mici? Iată câteva trucuri infailibile pentru o bucătărie perfectă:

  • Când spațiul este restrâns, designul de tip galeră reprezintă o alegere inteligentă pentru amenajarea bucătăriei tale. Astfel, piesele de mobilier și utilitățile sunt amplasate fie față în față, fie vis-a-vis.
  • Când bucătăria are dimensiuni reduse, iar spațiul pe orizontală este limitat, amenajarea va fi realizată pe vericală. Astfel, rafturile și dulapurile se vor ridica în sus pe pereți, până când întregul spațiu va fi utilizat la capacitatea sa maximă. Rafturile și accesoriile cu dublă întrebuințare sunt extrem de utile.
  • Când spațiul este mic, pentru o amenajare eficientă a bucătăriei se pot amplasa toate utilitățile pe un singur perete, implementându-se astfel un design de tip galerie.
  • Bucătăriile minimaliste, specifice spațiilor de mici dimensiuni, sunt foarte moderne și practice. În astfel de bucătării elementele evidente așa cum sunt mașinile de spălat sau dulapurile superioare, sunt reduse la minim (pe cât posibil) sau sunt ascunse vederii pentru a da senzația unui spațiu de mai mari dimensiuni.
  • Ferestrele bucătăriei trebuie să se potrivească spațiului și stilului de design. Pentru ca bucătăria să pară mai mare, se vor utiliza geamurile largi, eficiente energetic, fără perdele sau jaluzele. În acest mod, pervazul geamului poate fi, de asemenea, utilizat pentru a așeza ceva practic sau decorativ pe el.
  • Pentru a mări spațiul de stocare în bucătărie, pot fi utilizate rafturile pe pereți sau pot fi instalate diverse suporturi pentru agățatul paharelor și cănilor sau, de ce nu, pentru agățatul oalelor și chiar a ustensilelor.
  • Dulapurile pentru bucătărie sunt cele mai vechi piese de mobilier, însă au revenit la modă etajerele, rafturile suspendate, polițele, bufetele spațioase, servantele imense și chiar dulapurile de tip șifonier, cu două uși. Luați în calcul toate variantele și faceți alegerea perfectă pentru bucătăria visurilor voastre.

Bucătăria ideală trebuie să aibă suflet!

  • Pentru ca bucătăria să aibă personalitate, materialele din bucătărie reprezintă cheia. Nemuritoare și elegante sunt blaturile din granit și marmură, însă la mare căutare în 2019 vor fi calcarul și oțelul inoxiabil. Mozaicul sau un finisaj în culori vibrante în podea pot da culoare și o notă remarcabilă bucătărei. Pentru un look modern al bucătăriei, în loc să le înlocuiți, puteți să recondiționați dulapurile existente prin lăcuirea sau vopsirea lor.
  • Pardoseala bucătăriei trebuie să fie nu doar frumoasă, ci și confortabilă, rezistentă la apă, care să nu permită alunecarea, greu de spart, greu de crăpat și UȘOR de curățat. Materialele cele mai utilizate pentru podea sunt: plăcile ceramice, parchetul laminat, lemnul, piatra, pluta, bambusul, vinilul, linoleumul și chiar betonul.
  • Pentru iluminatul bucătăriei se pot folosi banalele lumini din tavan, dar și corpurile de iluminat încastrate în dulapuri, cu mai multe surse și comenzi de reglare a intensității. Candelabrele, lămpile pendul și amestecurile de corpuri sunt foarte moderne, însă trebuie alese pe măsura dimensiunii spațiului.
  • Bucătăriile moderne pot fi îndrăznețe în culori vii sau pentru o notă elegantă și rafinată, pot fi în nuanțe calde.

Pentru amenajarea unei bucătării mici, se pot folosi următoarele stiluri:

  • Stilul modern în linii curate, margini clare și tonuri neutre;
  • Stilul curat și neaglomerat, cu un aspect luminos și aerisit, cu rafturi deschise și tonuri calde;
  • Stilul în care oțelul inoxidabil este materialul și culoarea vedetă, cu linii curate și elegante.
  • Stilul contemporan al unei bucătării cu personalitate, un spațiu care va reflecta întru totul imaginea familiei tale.
  • Stilul alb-negru, un dans elegant între alb și negru.
  • Stilul light & bright, un stil luminos, vesel și plin de culoare.
  • Stilul inspirat din natură, pentru un spațiu contemporan, în culori calde. Materialul vedetă este lemnul.
  • Stilul clasic, pentru un spațiu reinventat și revitalizat.

Amenajarea unei bucătării mici poate fi un vis devenit realitate! Având economiile potrivite și sfaturile cele mai bune, orice simplă bucătărie poate fi transformată într-o adevărată capodoperă. Pentru mai multe detalii despre amenajarea corectă a bucătăriilor, te invităm să urmărești site-ul cu sfaturi utile pentru casă și grădină – www.edifica.ro.

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă