13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleAna Ularu, colaborare impresionantă cu Oigăn (Kumm)

Ana Ularu, colaborare impresionantă cu Oigăn (Kumm)

Meteorologie, care face parte de pe viitorul album, Antimaterie, lansat de casa de discuri independentă Underdog România.

 

Piesa va fi lansată joia aceasta pe canalul de YouTube Moon Museum [bit.ly/2NSaDIf], la ora 21:00, printr-un eveniment public YouTube Premiere. Clipul este semnat de artistul vizual și fotograful Alex Gâlmeanu. Direcția artistică îi aparține Ioanei Sisea, iar coregrafia Anei Ularu, Andreei Novac.

 

 

Meteorologie, „un moment în care timpul încetinește foarte tare”

 

„Ador aerul intim, secret, al piesei. E ceva magic atât de simplu spus, o stare de insomnie fericită și de fugă din lume, de complicitate și complot.

 

Piesa în sine m-a atras, mai departe de aprecierea-mi eternă pentru Oigăn ca muzician și ca reprezentat al tribului uman. A trecut foarte mult timp de când Oigăn mi-a propus colaborarea până la înfăptuirea actului muzical – viață, lucru, călătorii, s-au interpus până când s-au aliniat energiile și ne-am găsit în studio încercând tot felul de variante. Iertăciune și reverențe, Oigăn, dar iată că am izbândit. Și mulțumiri.” – Ana Ularu despre noul single

 

Înregistrată în vara anului trecut, Meteorologie este cel de-al șaptelea single de pe albumul Antimaterie, creat de Oigăn. „Un moment în care timpul se oprește, sau cel puțin încetinește foarte tare”, spune Oigăn, care semnează muzica, versurile, chitările acustice, cu sau fără slide. Atunci vezi foarte multe detalii pe care, în fluxul normal al vieții, nu ai avea timp să le observi. „N-ai avea timp să vezi pe cineva, pe geam, care aleargă pe tocuri după un tramvai și, evident, îl pierde.”

 

 

Despre clip sau O coregrafie despre legătura puternică dintre platoșă și corp

 

În video-ul imaginat de artistul plastic Ioana Sisea, cea căreia îi aparține direcția artistică, Ana Ularu poartă o rochie, cu un ham – costum semnat de Alexandra Abraham, creat pentru a pune în valoare platoșa de ceramică modelată de Ioana, lucrare plastică pentru promovarea căreia a fost realizată inițial filmarea. O coregrafie despre legătura puternică dintre platoșă și corp, prin dansul Anei, despre relația duală dintre interior și exterior. Costumul devenit o a doua piele, un al doilea piept, „a fost, ca de obicei, un personaj excelent, un partener de dialog, între trup și armură. Alex Gâlmeanu și cu mine ne jucăm cu tot felul de idei, deseori lucrând cu ideea de timp, ritm, muzicalitate, în diverse micro-metraje experimentale, de ani de zile.” – Ana. Machiajul care a conturat, de asemenea, personajul, a fost realizat de Ina Raicu.

 

Imaginile clipului, atât de potrivite muzicii și versurilor, au fost de fapt filmate în urmă cu șapte ani de Alex Gâlmeanu și editate de el acum.

 

„Un lucru care mă uimește e că materialul ăsta filmat acum 7 ani nu s-a finalizat niciodată într-un proiect coerent în tot acest timp, tocmai pentru faptul că îmi lipsea muzica”, spune Alex. „Ioana Sisea mă întreba frecvent ce am de gând să fac cu materialul, iar eu îi tot spuneam că aștept muzica potrivită. E, iată că muzica potrivită a venit.”

 

„Și în cuvintele din piesă, și în imagini, senzația este de timp care încetinește – deși am scris, respectiv, Alex a filmat, în moment diferite”, spune Oigăn. „Fără să ne vorbim – nici nu ne cunoșteam – Alex Gâlmeanu a creat în clip o stare, atunci când a filmat și editat dansul Anei, exact ca aceea pe care am vrut să o transmit prin muzică și cuvinte, când am înregistrat cu Ana vocea și interpretarea ei. Lucrurile s-au potrivit foarte bine.”

 

Pentru coregrafie, Ana a lucrat alături de Andreea Novac, la Centrul Național al Dansului București, învățând fluiditatea mișcărilor în doar o zi. „A fost o bucurie pe care o așteptam demult, lucrul alături de coregrafa Andreea Novac. Sunt o mare iubitoare de experiment și creativități „leftfield”, abia aștept ocazia de a încerca forme noi de expresie”, spune Ana.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă