10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleAndreea Esca, mărturisiri despre primul an de pandemie: „Pentru mine a fost...

Andreea Esca, mărturisiri despre primul an de pandemie: „Pentru mine a fost cel mai greu an”

Andreea Esca descrie primul an de pandemie ca fiind „cel mai greu” din viața ei. Prezentatoarea știrilor Pro TV a fost invitata Irinei Păcurariu în cadrul unei emisiuni online. Cele două au discutat despre schimbările prin care au trecut în toată această perioadă.

Primele schimbări, potivit spuselor Andreei Esca, au fost resimțite la locul de muncă unde atât ea, cât și colegii ei au fost nevoiți să se adapteze din mers condițiilor impuse: 

 

„Groaznic. Groaznic și nu s-a terminat. Țin minte că, la început când apăruse prima știre despre coronavirus, îmi era destul de greu să pronunț cuvântul coronavirus. Și mă gândeam că aș putea să-i spun numai COVID-19 sau noul virus, noul coronavirus, ca să nu-i zic coronavirusul (…).
Cu toate astea, pandemia ne-a cam epuizat pe toți. Și pe mine, și pe toată echipa. S-a lucrat complet diferit. În afară de mine, la știri, toate echipele au lucrat câte două săptămâni da, două nu. S-au schimbat foarte multe în algoritmul nostru de lucru și ne-a dat peste cap, pentru că sunt 25 de ani de când facem lucrurile într-un fel. Mi s-a întâmplat uneori, când mă așezam pe scaunul de la jurnal, să-i întreb pe cei care-mi sunt în cască – regizor, producător – dacă și ei simt că suntem în situația asta? Dacă e reală sau am eu un coșmar și mă voi trezi? Pentru că erau zile în care mi se părea că n-are cum să fie adevărat, că nu putem fi tot aici, că n-avea cum să nu se termine. A fost foarte bizar’, a declarat Andreea Esca.

 

„Pentru mine, 2020 a fost cel mai greu an”

După impasul întâmpinat la locul de muncă, dificultățile au început să apară și în viața personală, adaptarea la izolarea socială fiind cel mai greu obstacol:

„Pentru mine, care sunt un om foarte activ și mi-am lărgit ușor orizontul de interes și făceam foarte multe alte acțiuni în afara jurnalului de știri, a fost foarte dificil. M-am acomodat și m-am adaptat la ceea ce înseamnă Zoom, Skype și alte lucruri de acest tip. Dar nu pot spune că sunt la fel de mulțumită, pentru că, da, ne ajută, dar nu cred că se compară nimic cu interacțiunea umană, cu emoția pe care o transmiți în momentul în care stai lângă cineva, în care te uiți în ochii cuiva cu adevărat, nu prin camera laptopului.  Nu cred că pe termen lung este o soluție viața online (…)’, a mai adăugat Andreea Esca. „2020 a fost cel mai greu an. Foarte greu. N-am avut până acum probleme, în adevăratul sens al cuvântului. Nici cu familia, nici cu apropiații, n-am trecut prin lucruri grele până acum. Așa că eu aș putea spune că, pentru mine, 2020 a fost cel mai greu an. Și personal, și profesional. Poate că nu sunt eu în stare să duc foarte mult, nefiind obișnuită cu lucruri grele, dar mi s-a părut că lumea a luat-o razna complet.

N-am mai recunoscut oameni, reacții. Când ajungi într-un moment de criză, e interesant cum reacționează oamenii și pentru mine a fost foarte curios să văd că mulți au avut niște reacții la care nu mă așteptam. Am trecut toți printr-o perioadă care ne-a zguduit’.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă