23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleAstenia de primavara

Astenia de primavara

Senzatia de oboseala si de slabiciune pe care unele persoane o pot resimti in aceasta perioada poate fi efectul efortului de adaptare a organismului la conditiile noului sezon. Multe persoane pot suferi de o deficienta de vitamine si minerale, din cauza scaderii consumului de fructe si legume pe timpul anotimpului rece.

Si pentru ca astenia de primavara nu este o boala, exista multe remedii pentru a restabili nivelul de energie astfel incat sa ne bucuram din plin de frumusetea noului anotimp. Specialistii recomanda sa facem mai multe exercitii in aer liber, sa ne hidratam, sa dormim atat cat organismul cere, sa consumam alimente bogate in vitamine si minerale si sa le evitam pe acelea care obosesc organismul. Beneficiile pentru sanatate asociate cu consumul de vitamine sunt bine documentate de specialisti si trebuie bine intelese de cei care le consuma. Nutrientii sunt cheia unui organism sanatos si trebuie sa ne asiguram ca ii oferim corpului nostru cantitatea necesara pentru o functionare optima. Cu toate acestea, calitatea, potenta si puritatea nutrientilor pot varia foarte mult, astfel ca, pentru a imbunatati sanatatea organismului este important sa alegem doar cele mai bune vitamine de pe piata.

Desi unii sustin ca cei care au o dieta echilibrata, compusa din fructe si legume, nu trebuie sa se ingrijoreze de vitamine, si ca dieta echilibrata ramane cea mai buna metoda de a obtine cantitati suficiente de vitamine si minerale de care ai nevoie, in realitate, in anumite conditii, organismul nu reuseste sa primeasca tot necesarul de nutrienti din alimente si atunci este nevoie de suplimentarea cu vitamine si minerale, intr-un mod controlat si bine documentat.

Este foarte posibil ca astenia de primavara sa nu fie resimtita de cei care sunt in permanenta activi din punct de vedere fizic si de persoanele mai viguroase, si care nu au probleme de sanatate. Cei predispusi la astenia de primavara pot fi persoanele sedentare, cei care lucreaza la birou, persoanele in varsta, adolescentii. Ei pot resimti mai intens oboseala si slabiciunea fizica. Este insa greu de spus cu certitudine cine anume se va confrunta mai evident cu simptomele asteniei de primavara, pentru simplul fapt ca vulnerabilitatea organismului variaza de la o persoana la alta.

Disconfortul creat de astenia de primavara poate fi evitat sau redus atata timp cat acordam corpului nostru atentia cuvenita, ii oferim conditii mai bune pentru ca el sa ne ofere energia si vitalitatea necesare fiecarei zi traita intr-un mod frumos si sanatos.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă