Au crescut cu 34 la sută căutările de zboruri spre Grecia, pentru a evita călătoria cu mașina

Au crescut cu 34 la sută căutările de zboruri spre Grecia, pentru a evita călătoria cu mașina

Căutările de bilete de avion din România spre Grecia au crescut cu 34 la sută în ultimele două săptămâni, a anunțat, joi,, un comunicat de presă.

Mihai Diac 0 comentarii

"Dat fiind că în urmă cu o săptămână Grecia a închis 5 din cele 6 granițe terestre, iar accesul în scop turistic este permis doar prin vama Kulata-Promachonas, tot mai mulți români preferă să călătorească cu avionul în Grecia. Spre deosebire de alți ani în care românii preferau să călătorească în Grecia preponderent pe cale terestră, anul acesta românii sunt descurajați de deciziile autorităților elene în alegerea deplasării terestre în Grecia și se orientează și spre posibilitățile de călătorie cu avionul", a anunțat, vineri, un comunicat de presă al site-ului de rezervări vola.ro.

În acest context, vola.ro a înregistrat în ultimele două săptămâni o creștere cu 34 la sută a căutărilor pentru biletelor de avion către diferite aeroporturi din Grecia. 

Prețurile biletelor încep de la 48 de euro de persoană pentru Chania (Creta) în luna august și ajung la 180 euro de persoană pentru Salonic. Turiștii români care aleg un zbor spre Atena plătesc în medie 120 de euro pentru un zbor dus - întors.â

Alte destinații pentru care există curse aeriene România - Grecia sunt Zakynthos, Santorini, Corfu şi Mykonos. 

Din București operează direct spre Grecia patru companii aeriene: Ryanair, Tarom, Aegean și Wizz Air. La acest moment, la sosirea pe aeroporturile din Grecia se fac teste Covid-19, turiștii fiind apoi liberi să se deplaseze către destinația finală, unde vor aștepta rezultatul testului și li se recomandă să nu iasă în aglomerări de persoane.

Comentarii

loading...