Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Australia va instala sisteme de identificat drone la aeroporturi

Australia va instala sisteme de identificat drone la aeroporturi

Zonele cu trafic intens de drone din Australia vor fi dotate cu senzori pentru a identifica dispozitivele şi operatorii lor. Autoritatea pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din Australia (Casa) a informat că va instala sistemele la aeroporturile din ţară începând cu luna viitoare.

Rl online 0 comentarii

Potrivit BBC, sistemul a fost plănuit cu mult timp în urmă, însă totul vine după suspendarea zborurilor de la aeroportul Gatwick din Marea Britanie pentru 72 de ore în urma unui incident în care o dronă a oprit decolarea şi aterizarea avioanelor.
 
În 2019, în Australia, operatorii de drone vor trebui să se înregistreze.
 
Aproape 140.000 de călători au fost afectaţi săptămâna trecută la Gatwick iar autorităţile britanice încă îi caută pe vinovaţi. Incidentele arată nevoia pentru capacităţi de depistare a dronelor, a declarat Peter Gibson, purtătorul de cuvânt al Casa, pentru AFP.
 
Sistemul de supraveghere va putea depista modelul dronei, să îi citească numărul de înregistrare şi să îl localizeze pe pilot.
 
Eforturile de a identifica piloţii vor fi ajutate de introducerea unei scheme de înregistrare pentru posesorii de drone.
 
În afară de aeroporturi şi alte locaţii sensibile, sistemele de depistare a dronelor vor fi instalate în alte locuri populare pentru posesorii de drone, precum podul Sydney Harbour.
 
Autorităţile din Australia s-aua rătat îngrijorate de numărul mare de drone care au zburat în zone interzise în ultimele luni. Oricine încalcă aceste legi poate fi amendat cu până la 10.000 de dolari australieni (6.224 de euro).

Comentarii

loading...