Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autorităţile din China au refuzat lansarea filmului "Cristopher Robin şi Winnie de Pluş”

Autorităţile din China au refuzat lansarea filmului "Cristopher Robin şi Winnie de Pluş”

Autorităţile din China au refuzat lansarea filmului produs de Disney, "Cristopher Robin şi Winnie de Pluş", însă nu au oferit un motiv privind decizia, potrivit BBC.

Rl online 0 comentarii

Încă de anul trecut, autorităţile chineze au blocat imagini cu Winnie de Pluş pe reţelele de socializare, după ce ursul creat de A.A. Milne a devenit un simbol al disidenţei politice.  

S-a întâmplat după ce liderul chinez Xi Jinping a fost comparat cu ursul. 

Comparaţia a început în 2013, când o fotografie a lui Xi Jinping în care apare cu preşedintele Barack Obama a fost alăturată uneia cu Winnie de Pluş mergând alături de Tigru. 

Apoi, în 2014, o imagine cu Xi Jinping strângând mâna prim-ministrului japonez Shinzo Abe a fost distribuită lângă o fotografie a lui Winnie de Pluş cu Eeyore (Măgar).  

Pe măsură ce aceste imagini deveneau tot mai populare, cenzorii chinezi au început să le blocheze pe reţelele de socializare. 

În 2015, un colaj cu preşedintele chinez într-o maşină şi Winnie de Pluş într-o maşină jucărie a fost numită "cea mai cenzurată fotografie din China" de compania de analiză politică Global Risk Insights.

În iunie, site-ul HBO a fost blocat în China după ce cenzorii au interzis menţionarea numelui John Oliver pe platforma social media Weibo, în urma faptului că prezentatorul TV l-a parodiat pe preşedintele chinez Xi Jinping.

Global Risk Insights a sugerat că cenzorii ursului Winnie au acţionat astfel din cauza comparaţiilor cu preşedintele care sunt văzute de Beijing ca "eforturi serioase de a submina demnitatea biroului prezidenţial şi a lui Xi Jinping personal". 

The Hollywood Reporter a notat că în China există o cotă anuală de filme - 34 de producţii - şi că piaţa chineză este probabil mult mai interesată de altfel de filme. 

Şi "A Wrinkle in Time", produs de Disney, a fost refuzat în China la începutul acestui ani, însă "Skyscraper", "Mission Impossible: Fallout" şi "Ant-Man and The Wasp" sunt printre ofertele companiei primite în ţară. 

"Christopher Robin" este un film live action, cu Ewan McGregor în rol titular, care spune povestea lui Robin adult şi reîntâlnirea cu ursul iubitor de miere, redescoperindu-şi imaginaţia jucăuşă. 

Comentarii

loading...