13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleAvantaje și dezavantaje la cumpărarea de ceasuri de mână din diverse tipuri...

Avantaje și dezavantaje la cumpărarea de ceasuri de mână din diverse tipuri de magazine

Ceasurile de mână sunt produse extrem de populare, accesorii fashion în prezent mai mult chiar decât produse utile în indicarea orei exacte. Cei care vor să cumpere un ceas de mână bărbătesc sau un ceas de mână de damă au la dispoziție mai multe variante de magazine, cel puțin dacă locuiesc într-un oraș mai mare. Există magazine cu anumite particularități și fiecare astfel de locație oferă clienților anumite avantaje, respectiv unele dezavantaje pe care le pot resimți unele persoane.

 

Principalele tipuri de magazine de unde se pot cumpăra ceasuri

 

1. Magazine dedicate ceasurilor – shop-uri stradale sau în mall

Astfel de magazine propun de obicei o varietate destul de mare de ceasuri de mână, inclusiv de la branduri celebre. Unele magazine pot merge spre zona premium și de lux, cu ceasuri ce pot fi clasificate inclusiv ca bijuterii (mai ales ceasurile de damă). Cei care locuiesc în orașe mari pot fi avantajați de astfel de magazine pentru că pot face achiziția pe loc și pot proba ceasul la mână. Principalele dezavantaje sunt procesul de shopping (ai nevoie să fii asistat de un reprezentant de vânzări care să îți înmâneze fiecare ceas pe care dorești să îl vezi de aproape) și prețurile mari – aceste magazine înregistrează cheltuieli curente destul de mari ce evident trebuie recuperate prin adaosurile comerciale practicate.

 

2. Magazine de tip duty-free

Pe aeroporturi și la unele puncte rutiere de ieșire din țară există multe magazine de tip duty-free. Aceste magazine au de fapt în prezent un regim fiscal normal, însă importă produsele în mod direct, fără a apela neapărat la distribuitorii naționali. În cazul ceasurilor de mână, există produse de obicei cu preț mediu, de la branduri populare. Aceste ceasuri pot avea prețuri bune dacă sunt incluse în campanii promoționale. Varietatea lasă de obicei de dorit.

 

3. Magazinele fashion

Tot mai multe magazine din mall-uri, axate pe îmbrăcăminte și încălțăminte, caută să ofere clienților și alte produse complementare, de exemplu ceasuri de mână și parfumuri. Evident, varietatea este minimă, sunt de obicei propuse ceasuri fashion sau sport de calitate destul de limitată, la prețuri moderate. Aceste magazine sunt la îndemână, însă ceasurile sunt de cele mai multe ori brand propriu, în linia anumitor colecții comercializate în perioada respectivă.

 

4. Magazinele online

O mulțime de ceasuri ieftine pot fi comandate din magazinele online. De altfel, în comerțul electronic se consemnează cea mai mare varietate de produse. Singurele dezavantaje: nu poți proba ceasurile pe loc și trebuie să aștepți să le primești prin curier. În rest, doar avantaje! Găsești orice ceasuri dorești, de la orice branduri, inclusiv ceasuri low cost. Raportul calitate – preț este foarte bun, procesul de comandă este plăcut, magazinele te primesc la orice oră din zi sau din noapte. Ai garanție, produse originale, poți face retur simplu dacă dorești, totul este de partea ta. Pentru a face shopping online în siguranță este însă indicat să cumperi ceasuri de mână doar din magazine online ale unor firme românești sau cel puțin din Uniunea Europeană, pentru a fi protejat cu adevărat inclusiv după achiziție.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă