Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/man-building-architect-joy-33343/

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/man-building-architect-joy-33343/

Avantajele termoizolării locuinței cu vată bazaltică

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Proiectarea și instalarea corectă a izolației pentru termosistem reprezintă un factor esențial pentru respectarea cerințelor actuale cu privire la performanța termică a clădirilor, protecția la zgomot și siguranța la foc. Vata bazaltică pentru termoizolații reprezintă o opțiune avantajoasă, care asigură îndeplinirea acestor criterii. Iată ce trebuie să aveți în vedere atunci când termoizolați locuința utilizând acest material și care sunt avantajele pe care acesta  le oferă.

Beneficiile izolării cu vată bazaltică
Vata bazaltică este un produs anorganic, confecționat prin centrifugarea topiturii de bazalt, care se prezintă sub forma unor fibre fine, elastice. Diversitatea sortimentelor disponibile în magazinele specializate în comercializarea acestor produse se datorează amestecării aceste materii prime cu diverși lianți. Aceștia conferă densitate și forme variate. Iată care sunt principalele avantaje ale termoizolării locuinței cu vată bazaltică:


Economie de energie - Vata bazaltică este caracterizată de o valoare scăzută a coeficientului de conductivitate termică. Astfel, aceasta asigură un transfer termic redus între exteriorul și interiorul locuinței. Din acest motiv, puteți face economie la energie dacă alegeți să izolați zonele din locuință cu ajutorul acestor produse.

Utilizări multiple - Proprietățile speciale ale produselor din vată bazaltică recomandă acest material pentru o gamă diversă de aplicații precum izolarea acoperișurilor, a mansardelor, a teraselor, a pereților exteriori și interiori ai locuinței. Pentru a alege produsul potrivit pentru proiectul vostru de termoizolație termică, fonică și de protecție împotriva focului, este important să faceți selecția conform recomandărilor din proiectul de execuție a lucrării.

Climat agreabil în locuință - Structura deschisă a fibrelor fine care alcătuiesc vata bazaltică asigură buna circulație a aerului în interiorul locuinței. Astfel, veți beneficia de confort sporit, în cadrul climatului agreabil din casă.

Protecție fonică - Întrucât vata bazaltică reprezintă unul dintre cei mai buni izolatori fonici, atunci când optați pentru aceasta în vederea termoizolării locuinței, veți beneficia de protecție sporită împotriva zgomotului.Protecție împotriva focului - Vata bazaltică este un produs incombustibil, care face parte din categoria A1 de reacție la foc. Aceasta nu degajă gaze nocive și nu întreține focul. În plus, la valori ale temperaturii cuprinse între -50 și +250 grade Celsius, vata bazaltică își păstrează elasticitatea, proprietățile speciale de izolare și rezistența.

Eficiență și durabilitate - Vata bazaltică este inertă biologic și chimic, nu corodează și nu poate fi corodată, oferind stabilitate hidrolitică. În plus, produsele care au la bază acest material nu putrezesc și nu sunt atacate de microorganisme. Astfel, acestea asigură rezistență sporită, în timp.

Rezistență la umiditate și impact - Acest material este protejat de o substanță hidrofobă, motiv pentru care acesta asigură un grad sporit de rezistență la umezeală. În plus, vata bazaltică are o densitate mare, asigurând astfel o rezistență sporită la impact.

Durată mai mare de viață - Vata bazaltică prezintă o durată de viață mult mai mare decât cea a polistirenului, motiv pentru care termoizolația realizată cu ajutorul acesteia este mai avantajoasă, pe termen lung. Aceasta își păstrează calitățile intacte în timp și permite pereților să respire mai bine.

La ce să fii atent în cazul termoizolației cu vată bazaltică
Pentru a beneficia de numeroasele beneficii ale termoizolației realizate cu vată bazaltică, trebuie să țineți cont de următoarele aspecte importante:

  • Trebuie să vă asigurați că toate zonele din locuință prin care se poate pierde căldură sunt izolate corespunzător (pardoseala, acoperișul, pereții interiori și exteriori).
  • Este important să folosiți materialul termoizolant potrivit, în funcție de zona pe care doriți să o izolați. Vata bazaltică este recomandată în special în cazul izolării pardoselii și a fațadei.
  • Pentru a asigura calitatea și durabilitatea proiectului de termoizolare a locuinței, este important să alegeți accesorii de calitate, potrivite acestui material. În plus, alegerea tâmplăriei de cea mai bună calitate și pregătirea corespunzătoare a stratului suport, va prelungi durata de viață a izolației realizate.

Acum că ați descoperit principalele avantaje ale izolației realizate cu vată bazaltică și cunoașteți principalele aspecte cărora trebuie să le acordați atenție, puteți planifica un proiect reușit de termoizolație a locuinței.

Comentarii

loading...