6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăLifestyleAvantajele unui sistem audio compus din boxe active

Avantajele unui sistem audio compus din boxe active

Este dificil ca oamenii să îşi imagineze existenţa fără muzică. Oricare ar fi contextul şi preferinţele muzicale, sunetele armonioase fac parte din viaţa fiecărei persoane, iar calitatea lor are o importanță aparte.

De aceea, pentru multă lume crearea unui spaţiu în care se poate asculta muzică, la volumul dorit și de calitate, reprezintă o prioritate. Astfel, tot mai multe persoane aleg să îşi achiziţioneze tot ce este nevoie: boxe active, boxe pasive, staţii de amplificare şi alte echipamente, conform necesităţii de utilizare.

Boxele active: care sunt caracteristicile acestui tip de boxe?

O boxă activă este compusă din difuzoare, dar are încorporată şi amplificarea, funcţionând astfel ca un sistem de sine stătător. Prin urmare, nu mai este nevoie de achiziţionarea separată a unei staţii de amplificare. Pentru a funcţiona, boxele active trebuie conectate la o sursă de curent electric (priză) şi la o sursă de semnal.

Sursa de semnal înseamnă orice aparat prevăzut cu ieşire pentru căşti: CD-player, laptop, tabletă, telefon, televizoare de ultima generaţie (smart TV) etc. Cum tehnologia a avansat enorm în ultimul deceniu, cele mai performante boxe pot fi conectate şi prin Wi-Fi, eliminând o parte din cablurile necesare pentru conexiune.

Care sunt diferenţele între boxele active şi cele pasive?

Pentru ca utilizatorii de boxe să înţeleagă principalele diferenţe între modelele de boxe pasive şi cele active, trebuie menţionate următoarele:

  • în ceea ce priveşte sunetul, diferențele nu sunt notabile;
  • în principiu, componentele sunt aceleaşi şi oferă aceeaşi performanță;
  • boxele pasive trebuie acompaniate de un amplificator, faţă de cele active, care funcţionează fără a fi nevoie de conectarea la astfel de aparatură;
  • boxele active sunt mai potrivite pentru sonorizarea evenimentelor de dimensiuni medii;
  • prețul boxelor active este mai mare, deoarece amplificatorul este încorporat.

Cum să alegi cele mai potrivite boxe active?

Există multe spaţii unde este nevoie de asigurarea sunetului la calitate ridicată. De aceea, trebuie făcută diferenţierea între un sistem audio creat acasă, de către o persoană care doreşte să asculte muzică ocazional, şi asigurarea unui sistem performant, pentru un restaurant, un pub sau pentru dotarea unui studio audio sau de înregistrări.

Pentru aceste ultime situaţii sunt recomandate modelele de boxe active profesionale, caracterizate de detalii tehnice de excepţie, care redau, bineînţeles, sunetul cu o mai mare acurateţe, la calitatea necesară.

Indiferent care este necesitatea de utilizare, este esenţial ca înainte de achiziţie să fie verificate câteva criterii de selecţie:

●       Necesitatea de utilizare

Aşa cum a mai fost precizat, pentru o trupă de muzică, sistemul audio trebuie să fie unul performant. La fel şi pentru dotarea unei locaţii – restaurant, pub sau club – aparatura trebuie să fie performantă şi să facă faţă spaţiului, respectiv, sunetul să fie clar şi calitativ, indiferent de suprafața sălii în care va fi instalat sistemul.

De cealaltă parte, pentru crearea unui spaţiu de recreere în locuinţă sau la birou, este nevoie de modele ceva mai modeste, care asigură ascultarea muzicii la un volum mediu.

●       Pasiunea pentru tehnologie

În mod evident, pentru cei mai pasionaţi, achiziţionarea unui sistem cu boxe pasive sau active, amplificare şi alte gadget-uri, este o prioritate, chiar dacă este vorba de susţinerea pasiunii pentru muzică.

În această idee, consultanţii SoundStil le sunt alături celor care doresc să achiziţioneze boxe, însă nu sunt decişi în legătură cu marca, modelul şi alte caracteristici tehnice.

●       Bugetul alocat

Suma care va fi investită în sistemul audio este un reper puternic pentru selecţia boxelor. Astfel, multe dintre boxele mai performante vor avea şi un preţ mai ridicat. Deşi costurile ridicate nu indică neapărat funcţii mai multe şi mai avansate, în cazul gadget-urilor, inclusiv boxe, acesta înseamnă în multe cazuri calitate ridicată.

●       Portabilitate

Modul în care poate fi mutată şi transportată o boxă reprezintă, de regulă, un criteriu important pentru mulţi clienţi. De aceea, boxele cu forme compacte, ergonomice, vor fi întotdeauna selectate, comparativ cu cele greoaie, care sunt transportate cu dificultate. În categoria boxelor ergonomice nu intră doar boxele de dimensiuni mici, ci şi cele voluminoase, acestea din urmă fiind construite cu roţi încorporate.

 

Cele mai citite

Implicațiile industriei de gaming asupra economiei

Industria de gaming a generat venituri în valoare de aproximativ 365 de miliarde de dolari în 2023 la nivel global. Tendința de creștere din...

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...
Ultima oră
Pe aceeași temă