10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleAveţi o terasă? Vă spunem cum să o folosiţi!

Aveţi o terasă? Vă spunem cum să o folosiţi!

Ideea este de a crea pe terasă un spaţiu intim, confortabil şi plăcut, chiar dacă nu neapărat generos, un spaţiu care să fie ca o oază de linişte. De asemenea, aici poate fi şi loc de divertisment, de luat masa sau de petrecere a timpului cu prietenii.

Puteţi da un aer rustic folosind un stil natural şi abundenţa de plante puţin preten-ţioase, lăsate să crească, de multe ori, necontrolat. Piatra este, de asemenea, folosită foarte des. Se pot găsi, fără a face notă discordantă chiar straturi de legume pentru consumul propriu, mai ales că, de la an la an, toată lumea este în căutarea legumelor și fructelor organice.

Pentru amenajarea terasei trebuie să vă gândiţi şi la cât de practică va fi. De aceea alegerea mobilierului trebuie să vă conducă către un stil cât mai simplu, să nu ocupe spaţiu foarte mult, pentru că tot ce este intim este mai frumos şi mai uşor de întreţinut. Spaţiul fiind mic, se pot utiliza toate trucurile. Puţin exotism nu strică niciodată, ducându-ne cu gândul la locuri îndepărtate, ratanul fiind exemplul cel mai la îndemână.

Nu uitaţi să apelaţi cât mai mult la materiale textile, perne, pernuţe, feţe de masă etc. Acestea pot fi cât mai colorate. Cu modele bogate, geometrice sau florale, vor aduce totdeauna un aer estival, de vacanţă. Este de preferat folosirea de materiale textile teflonate, adică tratate special pentru a fi rezistente la apă şi pentru a nu se degrada. Culorile nu trebuie să fie foarte pastelate, pentru că sunt greu de întreţinut şi trebuie curăţate mult mai des. Puteţi, de asemenea, să apelaţi la un accesoriu sau decoraţiune vintage, acestea sunt foarte la modă şi dau un aer şic şi boem spaţiului.

Este, de asemenea, indicat să se amenajeze pe terasă, în măsura în care spaţiul permite, o zonă de barbeque (grătarele moderne sunt din ce în ce mai mult finisate şi multifuncţionale), una cu şezlonguri, hamac, dinning şi chiar un perimetru de joacă pentru copii.

Iluminatul devine deosebit de important, atât pentru design, cât şi datorită faptului că aici se pot petrece seri şi chiar nopţi de neuitat.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă