6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleBadea, Bordea şi Micutzu "stricăm o generaţie" în doar trei zile la...

Badea, Bordea şi Micutzu “stricăm o generaţie” în doar trei zile la Sala Palatului

Show-ul “Stricăm o generaţie” a început la ora 20.00, Nelu Cortea fiind primul comediant care a antrenat publicul, într-o Sală a Palatului plină.

A urmat Dan Badea, cu o introducere în scenă prin intermediul unor piese ale căror versuri îi aparţin şi care au marcat o generaţie, precum “Gaşca mea”, cântată de Hi Q, lait-motiv pentru chefuri, bairame, nunţi, botezuri…

“Acum 100 de ani, românii se uneau. Acum, mergem la referendum să vedem cine cu cine se uneşte. Cred că ne-am stricat între timp. Ceva s-a stricat!”, a început Badea, care a continuat cu “televizorul şi politicienii” sau “politicienii la televizor ne-au stricat!”. Glumele la adresa şi cu publicul au făcut referire şi la problemele actuale din societate: “Închideţi lumina, că mi-am dat seama: sunt tradiţionalişti!”, a spus el către spectatorii care n-au “ţinut” la unele glume.

Amintirile din perioada comunistă au fost pe placul celor mai mulţi din sală. “Vă mai amintiţi covorul de Cisnădie? Toată lumea avea! Perdele de Paşcani? Erau în toate casele. Dacă ajungeai la altcineva în casă, era ca la tine. Masa de 12 persoane. Cred că masa s-a făcut dinainte de bloc!” – a continuat Badea în aplauzele audienţei. Masa, a amintit el, era şi pentru petrecerea de Revelion, dar şi suport pentru coşciug.

“Şi mai aveam pieptene de ciucuri de covor… “. Şi altele: aspiratorul care nu aspira nimic, trebuia să arunci scamele pe furtun cu mâna, dar în schimb zăpăcea ciucurii care trebuiau periaţi. Copiii erau pe post de telecomandă şi jobul lor era să ridice mileul de pe televizor. Bibelourile: pentru băieţi, balerina sexy înlocuia revistele porno – au fost alte amintiri. Câteva poveşti spumoase din show-biz cu Irina Loghin, Hi-Q, fetele cu vioara au încheiat recitalul lui Dan Badea, întrerupt de câteva replici dojenitoare ale mamei sale, prezentă în show prin intermediul unor înregistrări video.

Cosmin Nedelcu “Micutzu” a intrat în scenă în aplauze, pe versurile piesei “Sweet Child O’Mine”, cântată de un indian. Comediantul a interacţionat cu publicul, aşa cum obişnuieşte, le-a cerut să nu înregistreze spectacolul cu telefoanele şi să se aplaude, “pentru că meritaţi”.

Micutzu a vorbit despre “babele” din faţa blocului de la Focşani (oraşul său), care vorbesc în şoaptă atunci când trec vecinii: “Ăsta a lu’ Nedelcu…. Fumează! Lu’ tata nu i-a spus tot aşa!”, a povestit el, continuând cu “mamaia” care se “dedublează” la înmormântări, între plâns de jale şi organizarea “evenimentului”, dar şi cu obiceiurile românilor – “Soarta românului e Drama!” sau “Icoana pasată ca pe joint”, atunci când e pupată de enoriaşe.

Crăciunul a fost un alt subiect abordat de Micutzu. “Nu cred că primim nimic aici. Cred că maică-sa îşi ţine dulciurile în el!”, ar fi fost replica unor copii veniţi la colindat şi văzând în uşă un mic Micutzu gras.

Politicienii au fost de asemenea ţinta lui Micutzu, care a întrebat în sală dacă există admiratori ai PSD. Nimeni nu a aplaudat. “Liviu Dragnea are un salariu de 15.400 de lei pe lună iar acum i-au pus sechestru pe 24 de milioane de euro. De câţi ani munceşte?”, s-a întrebat el. “E vampir? A supt… De-aia are dinţii ăia?”, a continuat Micutzu într-un delir spectaculos al sălii. PNL, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au fost şi ei amintiţi, puşi fiecare la colţul lui.

Cătălin Bordea a încheiat seara cu o pledoarie pentru “femei”, care “nu sunt de pe planeta asta”. Ştiu tot, sunt “Dumnezeii bărbaţilor”. “Femeia are UNITER-ul în ea. Se naşte cu Maia Morgenstern”, a fost una dintre replicile serii.

Absolvenţi ai UNATC, Dan Badea, Cătălin Bordea şi Cosmin Nedelcu “Micutzu” au ales în urmă cu aproape 15 ani să se exprime prin stand-up, una dintre cele mai provocatoare forme de divertisment, în care îţi scrii textul şi eşti foarte aproape de interacţiunea directă cu publicul.

În România, ca de altfel în întreaga Europă, stand-up-ul este forma de divertisment cea mai îndrăgită de tineri în acest moment, comedianţii reuşind să umple săli care erau destinate mai degrabă artiştilor din zona muzicii pop-rock.

Badea, Micutzu şi Bordea susţin şi marţi şi miercuri spectacolul “Stricăm o generaţie” la Sala Palatului, după care vor urma show-uri la Craiova, Sala Polivalentă – 7 octombrie, şi Cluj-Napoca, pe 11 octombrie.

Biletele pentru “Stricăm o generaţie – Badea, Bordea şi Micutzu” pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Flanco, Orange, Vodafone şi, online, pe iabilet.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă