Beneficii ale practicii Qigong - stare de bine, armonie, relaxare

Beneficii ale practicii Qigong - stare de bine, armonie, relaxare

Qigong-ul sau Yoga Daoista reprezinta o disciplină care combină beneficiile fizice, mentale, emoționale și spirituale.

Redacția Online 0 comentarii

Are origini străvechi, în ritualurile șamanice, termenul Qigong fiindu-i atribuit recent, la jumatatea secolului XX. Poate fi practicată de oricine, ajută la dobândirea unei stări de bine, echilibru și pace interioară. Practicată constant aduce avantaje asupra corpului și minții.

Cuvântul yoga provine din limba sanscrită și include rădăcina „yuj” ce înseamnă „a uni, a valorifica, a conecta”. Yoga Daoista este definită și ca o stare de detașare, oprește agitația minții, este unirea sufletului individual cu sufletul universal, sau unirea omului cu divinul.

Astăzi, când vorbim despre Qigong sau Yoga Daoista, vorbim în principal despre practicarea exercitiilor specifice, adică a miscarilor care au ca scop flexibilizarea și tonifierea corpului și a exercițiilor de respirație care reglează fluxul de energie vitală. Practica Qigong aduce o mulțime de beneficii, atât fizice cât și psihice.

Practica Qigong dezvoltă în mod armonios toți mușchii corpului și îmbunătățește flexibilitatea
Posturile yoga pot îmbunătăți elasticitatea mușchilor, cresc forța musculară și flexibilitatea, oferind tonus întregului corp.

Practica perseverentă a tehnicilor de Qigong, oferă mai multă flexibilitate; revitalizează organele interne, anumite posturi operează un masaj blând pe organele noastre; revitalizează întregul corp, printr-o mai bună circulație a energiei din cap până în picioare; armonizează musculatura: yoga daoista face ca mușchii să lucreze, solicitându-i suplimentar față de activitățile noastre cotidiene; relaxează coloana vertebrală; dezvoltă perseverența și rezistența (prin exercițiul regulat al posturilor); întărește sistemul imunitar și oferă o mai bună protecție împotriva răcelilor și a altor boli cronice; amelioreaza sindromul premenstrual și asigură o longevitate mai bună.

Exercițiile de respirație ajută la îmbunătățirea calității respirației noastre prin dezvoltarea armonioasă a cutiei toracice (respirația devine mai profundă), elimină toxinele și bacteriile din organism, întăresc vitalitatea deblocând circulația energetică la nivelul centrilor de forta, îmbunătățesc circulația sângelui, reglează ritmul cardiac și tensiunea arterială;  îmbunătățesc funcția digestivă; promovează relaxarea și gestionarea eficientă a stresului cotidian; îmbunătățesc calitatea somnului.

Exercițiile de concentrare și meditație ajută la îmbunătățirea facultăților noastre intelectuale, ne oferă o mai bună claritate mentală, elimină gândurile parazite și cresc starea de fericire, promovează evoluția spirituală, permit un mai bun autocontrol și o mai mare deschidere față de ceilalți.

Exercițiile de relaxare din cadrul practicii Qigong ne învață să ne relaxăm, ajută la gestionarea stresului, ajută la eliminarea emoțiilor negative și îmbunătățesc calitatea somnului.

Practica qigong ajută la creșterea încrederii în sine
Prin realizarea unor posturi mai mult sau mai puțin dificile, vei simți o adevărată satisfacție: ești capabil să faci mult mai mult decât crezi. Cu ajutorul seturilor de miscari Gongong qigong (stil creat de Ovidiu Pescarasu), a exercițiilor de respirație și a ședințelor de meditație îți poți redobândi stima de sine și îți restabilești încrederea în tine.

Yoga Daoista este o modalitate excelentă de a scăpa de stres. Tensiunile și blocajele emoționale sunt eliminate mult mai ușor prin intermediul practicii acestei discipline.

Perseverența este cheia
Odată găsită și adoptată practica Qigong care ți se potrivește, trebuie să practici și iar să practici. Este important să fii perseverent și să exersezi regulat pentru a dobândi beneficiile și a te alege cu foloasele practicii Qigong.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...