Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Beneficiile afinelor sălbatice

Beneficiile afinelor sălbatice

Afinele, deliciul tuturor pot fi folosite într-o varietate de rețete. Poate că nu sunt un ingredient nou și ți se pare că ai putea să încerci alte variante exotice, însă conținutul de nutrienți al afinelor ar trebui să le transforme într-un ingredient central din rețetele tale.

Rl online 0 comentarii

Care sunt avantajele afinelor sălbatice

Afinele sălbatice conțin o cantitate mai ridicată de antioxidanți decât cele tradiționale, de cultură.

Previn afecțiunile cardiovasculare

Consumul zilnic de afine îți protejează inima, stimulează circulația sângelui, reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor. De asemenea, elimină grăsimea din zona abdomenului, primul indiciu al unui risc crescut de afecțiuni cardiovasculare.

Te protejează de arsurile solare

Dacă petreci multe ore în aer liber, mergi la plajă sau la piscină, o porție de afine te ajută să previi înroșirea pielii și arsurile solare. Aceste fructe creează un strat protector la suprafața pielii, previn deshidratarea și apariția prematură a ridurilor.

Stimulează memoria

Potrivit studiilor de specialitate, afinele de pădure sunt esențiale pentru prevenirea leziunilor neuronale și menținerea funcțiilor cognitive până la o vârstă înaintată. Consumă des afine și îți va fi mult mai ușor să te concentrezi sau să ții minte orice detaliu.

Previn hipertensiunea arterială
În urma studiilor realizate s-a constatat că persoanele care consumă zilnic minimum 100g de afine au un risc mult mai redus de hipertensiune.

Afinele conțin antocianine, fibre și vitamina C, iar acest mix de nutrienți combate hipertensiunea și reduce inflamația. Specialiștii au concluzionat că persoanele care consumă frecvent afine au un nivel ridicat de oxid nitric, care are drept efect dilatarea și relaxarea pereților vaselor de sânge.

Comentarii

loading...