19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleBeneficiile peștelui sălbatic

Beneficiile peștelui sălbatic

Iată doar câteva din motivele pentru care ar fi bine să consumi mai des pește sălbatic:

 Peștele sălbatic previne bolile neurodegenerative

 Acidul docosahexaenoic (DHA), unul dintre acizii grași Omega-3, se concentrează în membranele celulelor creierului, întărind structura acestora și îmbunătățind funcțiile neuronilor. El ia parte la transferurile dintre celulele creierului, acționează la nivelul hormonilor și substanțelor reglatoare și contribuie la dezvoltarea și regenerarea neuronilor. Studiile realizate pe grupuri de persoane în vârstă, au arătat că cei care aveau în organism un conținut crescut de acizi cu lanț lung Omega-3 și care consumau pește, aveau o rată mai mică de îmbolnăvire de Alzheimer, iar funcțiile cognitive ale acestora se păstrau la grade înalte pentru mai mult timp.

 Peștele sălbatic protejează ochii
Procesul natural de îmbatrânire își face simțită prezența în mod incontestabil și prin diminuearea calității vederii.
Acidul docosahexaenoic(DHA), prezent din belșug în pește și fructe de mare, are o importanță semnificativă pentru retină, având rol în transformarea energiei luminoase în semnale vizuale și în asigurarea integrității pigmentului retinian al celulelor epiteliale. Un conținut suficient al acestui acid la nivelul retinei, scade considerabil probabilitatea degenerescenței maculare, problemă care apare în procesul natural de îmbătrânire. Cele mai recente studii au demonstrat că acidul docosahexaenoic poate încetini dezvoltarea acestei boli către stadiile avansate ce duc la pierderea definitivă a vederii.

 Peștele sălbatic este indicat diabeticilor și ajută la slăbit
Consumul crescut de acizi cu lanț lung Omega-3, conținuți în cantități semnificative în peștele sălbatic, cu precădere în somonul sălbatic, contribuie la îmbunătățirea stării în cazul unor boli precum diabetul de tip II și ajută în controlul poftei de mâncare în procesul de slăbire. Într-un studiu recent, realizat pe un grup de femei care sufereau de diabet și care au consumat pește în cantități moderate, s-a constatat o scădere a numărului și a dimensiunii celulelor adipoase chiar dacă nu s-a înregistrat o pierdere numerică în greutate.

Cele mai citite

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă