15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleBoxing Day 2020: Cele mai așteptate meciuri din acest an

Boxing Day 2020: Cele mai așteptate meciuri din acest an

Programul meciurilor de Boxing Day din 2020 din Premier League:

26 decembrie

14:30 Leicester – Manchester United
17:00 Aston Villa – Crystal Palace
17:00 Fulham – Southampton
19:30 Arsenal – Chelsea Londra
22:00 Manchester City – Newcastle
22:00 Sheffield United – Everton

27 decembrie

14:00 Leeds – Burnley
16:15 West Ham – Brighton
18:30 Liverpool – West Brom
21:15 Wolves – Tottenham

Cele mai tari meciuri programate de Boxing Day 2020

Arsenal – Chelsea: Un derby de tradiție al Angliei pune față în față două echipe din Londra. Arsenal și Chelsea nu traversează însă cele mai bune momente ale lor. Chelsea este pe locul 5, cu 25 de puncte, în timp ce Arsenal este abia pe locul 15 și are încă un sezon sub așteptări. Meciul reprezintă și un bun prilej pentru cele două să se revanșeze în fața propriilor fani. Arsenal nu a mai câștigat în ultimele trei meciuri în Premier League, în timp ce Chelsea a pierdut două din ultimele trei confruntări. Arsenal s-a impus în ultimul meci dintre cele două, în luna august.

Leicester – Manchester United: În cele 25 de partide disputate de Boxing Day în Premier League, Manchester United a câștigat 20 dintre ele și este clubul care stă cel mai bine la acest capitol. De această dată însă, pe United o așteaptă un meci foarte dificil. Leicester se află într-o formă excelentă și ocupă locul 2 în Premier League. Nici United nu stă rău, fiind pe locul 3 și cu 7 meciuri la rând fără înfrângere în Premier League. Manchester United are și un ascendent moral, având în vedere că a câștigat ultimul meci de pe terenul lui Leicester, scor 2-0, în vara acestui an.

Manchester City – Newcastle: Echipa lui Pep Guardiola are și ea de luat o revanșă după ce în ultima perioadă a fost destul de inconstantă. City se află pe locul 8, cu 23 de puncte, dar distanța față de Big Four este mică. Newcastle în schimb este pe locul 12, cu 18 puncte. Duelurile dintre Manchester City și Newcastle au fost în general cu multe goluri, astfel că acest meci trebuie trecut pe lista cu meciuri de urmărit de Boxing Day.

Ce este Boxing Day?

Chiar dacă în zilele noastre fanii fotbalului fac referire la Boxing Day ca la meciurile din Premier League programate pe 26 decembrie, această sărbătoare are origini diferite.

Tradiția a început în secolul al XIX-lea. Pe atunci, bogații își răsplăteau servitorii prin intermediul unor cu cutii cu cadouri sau bani. Ei își arătau astfel recunoștința pentru munca depusă de aceștia în lunile anterioare. Cei mai norocoși primeau chiar liber să își viziteze familiile.

Boxing Day mai este asemănat în zilele noastre și cu ziua de reduceri de pe 26 decembrie, în care mulți oameni se înghesuie în magazine pentru a cumpăra diverse produse.

Când s-a disputat primul meci de Boxing Day?

Tradiția Boxing Day a început în fotbal în urmă cu 160 de ani. În 1860, între FC Hallam și FC Sheffield a avut loc primul meci din istoria Boxing Day.

Cel mai cunoscut meci din istoria Boxing Day datează însă din 1914 și nu a pus față în față două echipe de fotbal profesionist. În timpul Primului Război Mondial, soldații britanici și cei germani au făcut un Armistițiu de Crăciun și au disputat un meci de fotbal chiar pe front.

A fost un moment cu totul și cu totul special, care arată că fotbalul era unul dintre cele mai iubite sporturi încă din cele mai vechi timpuri.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă