15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleBucătării mici și înguste. 3 idei inspirate de amenajare a acestor spații

Bucătării mici și înguste. 3 idei inspirate de amenajare a acestor spații

Extrem de multe bucătării de bloc se întind pe doar câțiva metri pătrați, așa că proprietarii de apartamente sau garsoniere trebuie să găsească soluții eficiente pentru a crea mai mult spațiu în aceste încăperi. Modul inspirat în care alegi mobila de bucatarie, cromatica și spațiile alternative pentru depozitare pot oferi mai multă libertate de mișcare, atât pentru gătit, cât și pentru momentele de respiro alături de cei dragi.

Cum poți dilata un spațiu de doar 5-6 metri pătrați? Ei bine, despre acest lucru discutăm în rândurile acestui articol, pentru a transforma o bucătărie mică și îngustă într-un loc modern, în care te poți mișca după bunul plac, fără să duci lipsă de absolut nicio ustensilă pentru gătit sau de orice alt corp de mobilier dedicat acestui spațiu.

1. Mobilă de bucătărie făcută la comandă

2. Cromatică bazată pe nuanțe deschise

3. Spații alternative pentru depozitare

1. Mobilă de bucătărie făcută la comandă
Mobila pentru bucătărie făcută la comandă este poate cea mai practică soluție la care poți apela, pentru a obține mult mai mult spațiu de mișcare. Află că există o mulțime de modele de mobilier pentru această zonă, care oferă exact necesarul de mișcare de care ai nevoie. Blaturile de bucătărie, dulapurile sau piesele de mobilier pe care stați la masă, ei bine, toate acestea trebuie să aibă forma literei L, forma ideală de altfel pentru mobilierul din bucătărie, în cazul în care aceasta nu măsoară mai mult de câțiva metri pătrați.

2. Cromatică bazată pe nuanțe deschise
Cauți soluții de aerisire a spațiului micuț din bucătăria ta? Află atunci că alegerea inspirată a cromaticii din această încăpere poate fi de mare ajutor. Nuanțele deschise permit luminii din bucătărie să circule, fără a fi absorbită de piese de mobilier închise la culoare sau de draperii opace. Așadar, scaunele, dulapurile, electrocasnicele de aici trebuie să vină în nuanțe cât mai deschise, și dacă se poate, să dispună de cât mai multe inserții metalice (crom, aluminiu). Acestea resping la fel de bine lumina naturală, transformând bucătăria ta mică într-o zonă mult mai spațioasă.

3. Spații alternative pentru depozitare
Ai o problemă cu spațiul din bucătăria ta? Atunci trebuie să profiți de fiecare colțișor al acestei încăperi, pentru a-l transforma într-un spațiu alternativ pentru depozitare. Faptul că ai o bucătărie mică și îngustă nu înseamnă că trebuie să te lipsești de ustensile pentru gătit, tacâmuri, veselă etc Tot ce trebuie să faci este să îți pui imaginația la treabă: cumpără agățători și rafturi suspendate, profitând în același timp de spațiile de sub blaturi, colțar sau masă. Își pot dovedi utilitatea în cazul în care le transformi în mini-magazii practice.

Iată 3 direcții simplu de urmat, prin care poți câștiga mai mult spațiu într-o bucătărie micuță de bloc. Dacă vrei, poți începe transformarea acestui spațiu prin alegerea unui mobilier de bucătărie făcut la comandă, ce respectă întocmai nevoile tale de mișcare aici, dispunând în același timp de suficiente zone pentru depozitare.

Așa cum spuneam și mai sus, mobilierul în forma literei L este perfect pentru că poate umple foarte bine colțurile bucătăriei. Cromatica deschisă “păcălește”ochiul, oferind senzația de spațiu mult mai mare, iar locurile neconvenționale pentru depozitare sunt binevenite într-o bucătărie îngustă, așa că nu ezită să cauți pe net rafturi și agățători, pentru a avea mereu la îndemână ustensilele preferate pentru gătit.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă