Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bulgaria: Veniturile din turism au urcat la 4,29 miliarde de euro în 2018

Bulgaria: Veniturile din turism au urcat la 4,29 miliarde de euro în 2018

Veniturile Bulgariei din turism au urcat cu 6% anul trecut, la 8,4 miliarde de leva (aproximativ 4,29 miliarde de euro), a anunţat marţi ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite Novinite.

Rl online 0 comentarii

În perioada 2015-2018, veniturile de pe urma vizitatorilor străini au urcat cu 34%, a adăugat oficialul bulgar.

Declaraţia a fost făcută la deschiderea la Sofia a celei de-a şase reuniuni a Consiliului Naţional de Turism (NBC), având drept motto "2019 - Anul turismului intern, al investiţiilor şi al inovaţiilor".

Angelkova le-a spus participanţilor la reuniune că peste nouă milioane de vizitatorilor străini au venit anul trecut în Bulgaria.

Obiectivul autorităţilor de la Sofia este să dezvolte toate tipurile de turism, astfel încât statul balcanic să fie o destinaţie turistică pe tot parcursul anului.

"Facilităţile noastre deosebite vor fi ocupate 365 de zile pe an. Dar pentru a face asta, sunt necesare eforturi majore", a declarat Angelkova, estimând că 2019 va fi un an dinamic pentru sectorul turismului, iar lupta va fi "pentru fiecare turist".

Pe lângă turismul din sezonul de iarnă şi cel de vară, Bulgaria face eforturi pentru a stimula organizarea de congrese în Sofia şi în staţiunile celebre ale ţării, a explicat ministrul Turismului, adăugând că se pregătesc reglementări menite să atenueze povara administrativă.

Peste 9,2 milioane de turişti străini au vizitat anul trecut Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 4,4% faţă de 2017, conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (NSI), cei mai mulţi vizitatori străini fiind din România, Grecia, Germania, Turcia, Macedonia şi Rusia.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă.

Comentarii

loading...