11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCadourile experientiale generează afaceri de zeci de mii de euro

Cadourile experientiale generează afaceri de zeci de mii de euro

Diversificarea portofoliului de experiente, alaturi de personalizarea in detaliu, inclusiv la nivel international, au dus cifra de afaceri Complice.ro la peste 140.000 de euro in 2019, fata de 92.000 de euro, cifra de afaceri aferenta anului precedent. Media valorii cadourilor – experienta a crescut usor pe segmentul corporate ajungand la aproape 1.300 de euro, in timp ce segmentul comenzilor provenite de la persoane fizice a ramas la o valoare similara, fapt datorat diversificarii portofoliului cu noi pachete, cu o adresabilitate mai larga. Acest lucru s-a reflectat in numarul comenzilor pe acest segment, care a inregistrat o crestere  semnificativa. Cele mai multe comenzi au venit din partea femeilor, care aloca si bugete cu 10-15% mai mari decat barbatii.

Anul 2019 ne-a adus o crestere semnificativa pe segmentul B2B, care reprezinta 60% din cifra de afaceri. Tot mai multe companii prefera recompensele experientiale pentru a-si consolida relatia cu angajatii, fiind o modalitate de a creste retentia acestora pe o piata a muncii volatila. Pe de alta parte, pe segmentul residential, introducerea unor experiente noi a diversificat si cererea, clientii nostri alegand experiente nu doar pentru partenerii de viata, ca in anii trecuti, ci si pentru prieteni, colegii de serviciu ori inlocuind cadourile-obiect in cazul casatoriilor, botezurilor sau aniversarilor, a declarat Oana Pascu, fondator Complice.ro. 

Oana Pascu

Cele mai solicitate experiente au fost – in 2019 – cele care au implicat realitatea virtuala, cele pentru iubitorii de adrenalina (zboruri cu parapanta, driving pe circuit etc), dar si cele senzoriale, cum ar fi degustarile, in special de cafea, vin si ciocolata sau atelierele olfactive unde clientele si-au creat propriul parfum. Multi clienti prefera sa aleaga cadoul potrivit cu ajutorul unui consultant Complice.ro, astfel pachetele disponibile in oferta standard sunt personalizate in functie de fiecare destinatar in parte.

Barbatii au primit – indiferent ca vorbim de segmentul corporate sau residential – experiente dedicate exclusiv lor, cum ar fi un curs de homebrewing si barber experience, sau care implica o doza mare de adrenalina: pachete de driving pe trei circuite ori calatorii virtuale la mansa unui Boeing 737. O experienta foarte apreciata a fost si organizarea de turnee private de poker, solicitata si de clientii din zona de business, ca metoda alternativa si inedita de teambuilding sau de eveniment corporate pentru parteneri, a mai precizat Oana Pascu.

Pentru anul in curs, Complice.ro si-a propus diversificarea portofoliului de experiente spre zona de inedit. Primele luni ale anului sunt marcate de sarbatori precum Ziua Indragostitilor, 1 si 8 martie, astfel incat orientarea extinderii portofoliului merge catre escapade urbane, tot mai solicitate de catre cupluri, completate de experiente care sa conecteze si sa consolideze relatia.

Daca, in general, cele mai multe comenzi vin de la femei, in prima parte a anului balanta se echilibreaza si barbatii reprezinta aproape 50% dintre clienti, cei mai multi achizitionand cadouri experientiale pentru 1 si 8 martie. O crestere sensibila observam si la sfarsitul lunii ianuarie – inceputul lui februarie, cand sunt achizitionate multe pachete dedicate cuplurilor. Clientul Complice.ro este ocupat, calatoreste si isi doreste sa traiasca experiente inedite care sa-l deconecteze de la agitatia de zi cu zi si sa-i aduca relaxare. Astfel, pachetele includ aceasta componenta, dar si una care sa-i provoace pe cei doi sa-si depaseasca limitele, sa se reconecteze – totul intr-o experienta organizata in detaliu de complicii nostri, a adaugat Oana Pascu.

 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă