Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa:cancan.ro

Sursa:cancan.ro

CAN CAN: Câți bani au câștigat afaceriștii arabi din spirtul ucigaș

Adriana Constantinescu 0 comentarii

CANCAN.RO: Ancheta de la Iași, care vizează moartea a 12 persoane intoxicate cu alcool sanitar contrafăcut. Cei doi arabi prinși deja de procurorii ieșeni, Ali Dawoud (65 de ani) şi Fuad Ahmmed (57 de ani), au fost duși, din nou, în fața instanței joi, 7 mai, ei încercând să îi înduplece pe judecători să îi plaseze măcar în arest la domiciliu. 

Principala apărare a celor doi a fost că nu au știut că, în satele din Moldova, există persoane care beau spirtul, în loc să îl folosească pentru uz extern. Argumentul nu i-a convins însă pe judecători, care au menținut arestul preventiv.

„Mirela” i-a ajutat pentru 100 de lei pe zi

E vorba doar de o parte din câștigul final, ce îi aparținea lui Ali Daouwd, zis „Zaher” și fiului său Satar, care în prezent este căutat de anchetatori. Daouwd, tatăl și fiul, ar fi fost cei care au pus la cale afacerea, Fuad fiind doar un ajutor și primind 2.200 de lei pentru două săptămâni de muncă. O altă femeie care a ajutat, fără să știe că se prepară spirt ucigaș, o anume „Mirela”, a primit și ea 100 de lei pe zi.

Context

Mii de sticle de spirt ucigaș, au fost vândute în România. Totul s-a aflat după ce 10 persoane din județul Iași au murit, în ultimele săptămâni. Se pare că după ce au consumat alcoolul metilic cumpărat de la magazinele din sat. Cinci dintre victime sunt din localități de lângă orașul Pașcani, trei dintre ele murind într-o singură seară, în satul Brătești. 

Procurorii din Iași derulează, în prezent, o anchetă extinsă, care îl vizează pe cetățeanul arab poreclit „Zaher”. Acest „Zaher” a vândut, în aprilie, mii de sticle de alcool sanitar Sante Med, pe a cărui eticheta scria că este alcool etilic, în realitate fiind metilic, adică toxic pentru om.

 

Unul dintre cumpărătorii lui „Zaher” este Ciprian Barticel, din Iași. Acesta a cumpărat, la începutul lui aprilie, mii de sticle de spirt, pe câte le-a distribuit micilor comercianți din județul Iași, în special din mediul rural. Potrivit unor surse, Barticel nu știa că spirtul este toxic și, când au început să apară decesele, el însuși a adunat mai multe sticle, în jur de 200, pe care le-a predat autorităților. Alte 1.200 de sticle au fost confiscate de anchetatori.

 

 

Comentarii

loading...