20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCântăreaţa Tracy Chapman a dat-o în judecată pe Nicki Minaj

Cântăreaţa Tracy Chapman a dat-o în judecată pe Nicki Minaj

Tracy Chapman susţine că piesa ”Sorry” a lui Minaj plagiază parţial melodia sa ”Baby I Can Hold You”, lansată în 1988.

Potrivit plângerii înaintate de Chapman, impresarii lui Nicki Minaj au făcut, începând cu iunie 2018, “mai multe solicitări” prin care au încercat să obţină permisiunea de a relua elemente din melodie.

”Sorry” fusese însă deja înregistrată, acuză Chapman, care spune că a refuzat sistematic să-i acorde drepturile de autor lui Nicki Minaj.

Cântăreaţa rap, pe numele său real Onika Tanya Maraj, a renunţat în cele din urmă să includă ”Sorry” în albumul său ”Queen”, lansat în luna august. Cu toate acestea, artista i-a dat o copie a piesei lui Funkmaster Flex, un cunoscut DJ care lucrează pentru postul newyorkez HOT 97.

DJ-ul, pe numele său real Aston George Taylor Jr., a difuzat piesa pe reţelele de socializare, apoi pe postul său de radio şi “posibil prin alte mijloace”, se menţionează în plângere.

Într-un mesaj publicat pe Twitter pe care l-a şters ulterior, Nicki Minaj a scris că una dintre melodiile de pe albumul său ”Queen” reia “una dintre cele mai mari cântăreţe rap ale tuturor timpurilor”, dar că nu a ştiut că “a fost înregistrat de legendara #TracyChapman”.

Deosebit de discretă, Tracy Chapman nu este prezentă pe reţelele de socializare şi în sfera publică.

Acţiunea în justiţie este necesară “pentru a repara lipsa de respect afişată de Minaj în ceea ce priveşte drepturile artistice ale lui Chapman, încălcate în mod deliberat, şi pentru a împiedica un astfel de comportament reprobabil să se perpetueze”, se mai spune în textul plângerii depuse luni la un tribunal federal din Los Angeles.

Melodia ”Baby I Can Hold You” face parte din primul album lansat de Tracy Chapman, un succes care i-a adus un premiu Grammy.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă