13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCare sunt beneficiile shake-urilor proteice pentru femei?

Care sunt beneficiile shake-urilor proteice pentru femei?

      Imaginea stereotipă legată de acele persoane, femei sau bărbați, care consumă amestecuri de proteine este una cu totul denaturată. Multe femei se opresc din a le consuma, căci nu își doresc să crească masa musculară, ci doar să evite consumul caloriilor în plus sau nu simt că au nevoie de protein suplimentare în dietele lor. Deși este adevărat că cerințele de proteine ale femeilor sunt mai mici decât cele ale bărbaților, există multe beneficii pe care ele le obțin dacă vor consuma un shake proteic pentru femei în fiecare zi.

Sfat important
  Shake-urile proteice pot ajuta femeile să câștige sau să își mențină masa musculară, să slăbească sau să își îmbunătățească condiția generală a corpului.

Controlul greutății
Proteinele sunt mai sățioase decât carbohidrații sau grăsimile, astfel încât procentul de calorii obținut în fiecare zi din alimentele bogate în proteine te poate ajuta să te simți mai sătulă sau chiar să consumi mai puține calorii în total.

De ce sunt importante proteinele pentru scăderea în greutate? Anumite studii și cercetări în domeniu au descoperit că atât femeile, cât și bărbații supraponderali au pierdut mai mult din greutatea totală și masa de grăsime atunci când au ales să își completeze mesele zilnice cu proteine din zer, decât cei care nu au făcut asta.

Creșterea musculară
  Multe femei își doresc să aibă un corp tonifiat, însă le este teamă să nu ajungă prea mușchiuloase. Cu toate acestea, pentru majoritatea femeilor asta nu este o problemă, căci pentru a crește foarte mult masa musculară, femeile au nevoie de un antrenament intens de forță, iar estrogenul din corpul lor împiedică creșterea unei mase musculare semnificative.
  Există beneficii extraordinare pentru femeile care sunt capabile să câștige și să păstreze masă musculară, însă pe măsură ce îmbătrânesc, devin mai susceptibile la afecțiuni precum osteoporoza și sarcopenia.
 Pentru a câștiga masă musculară, femeile au nevoie de un exces caloric care conține proteine dietetice, întrucât aminoacizii din proteine sunt ceea ce construiesc și repară țesutul muscular. Iar dacă nu este foarte ușor să îi obții din alimente, shake-urile proteice sunt foarte de ajutor.

Nutriție la pachet
  Satisfacerea nevoilor nutriționale zilnice este simplă în teorie, dar greu în practică. Dacă nu ai timp să pregătești mâncăruri sănătoase sau nu știi să încadrezi o mulțime de alimente bogate în proteine în alimentația ta, Body Line suplimente proteice te pot ajuta.
  Deși este recomandat să se consume de către femei o cantitate de proteine de 0.8 grame pe kilogram, studii recente au arătat că femeile ar putea avea nevoie de două ori mai multe proteine dacă vor să câștige forță și masă msculară sau doar să se mențină la nivelul dorit. Shake-urile proteice promit a oferi o cantitate de 20-30 grame de proteine pe portie.

Consumă cu atenție
   Deoarece shake-urile proteice sunt un supliment alimentar, este important să alegi mereu doar pe cele de o calitate foarte bună, dar și să înțelegi faptul că nu sunt garantate să producă rezultate specifice pentru nimeni. De aceea, este recomandat ca înainte de a începe să le introduci în dieta zilnică, să consulți medicul sau dieteticianul în prealabil.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă