7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleCare sunt cele mai sănătoase tipuri de semințe

Care sunt cele mai sănătoase tipuri de semințe

Mai jos sunt doar câteva dintre timpurile de semințe cu beneficii extraordinare pentru sănătate.

Quinoa

Poate vei crede că este o cereală dar, de fapt, quinoa face parte din familia semințelor. Gătește-o la fel cum faci cu orezul și o poți folosi atât în preparate calde cât și în preparate reci.

Este plină de nutrienți și este o proteină completă care conține toți cei 9 aminoacizi esențiali. Este disponibilă în mai multe variante, albă, roșie și neagră, fiecare având o aromă ușoară de nucă.

Semințele de in

Sunt puțin dulci și cu o textură crocantă, ușor aspră atunci când sunt măcinate. Conțin o cantitate mare de fibre și acizi grași Omega-3 și reprezintă o excelentă completare pentru terciul de ovăz sau preparatele coapte.

De obicei, semințele de in de culoare maro sunt mai ușor de găsit dar poți găsi și o varietate de semințe de in aurii, care au o aromă mai puțin pronunțată. 

Semințele de cânepă

Acestea conțin toți cei 9 amino-acizi esențiali și sunt o proteină completă, la fel cum este quinoa. Semințele de cânepă au un conținut ridicat de Omega-3, ceea ce le face să fie un super-aliment. Au o aromă asemănătoare cu cea a mugurilor de pin și o textură cremoasă, ceea ce le face potrivite în foarte multe preparate. Le poți folosi în smoothie-uri sau ca topping pe un iaurt pentru un mic dejun sănătos.

Semințele de dovleac

Sunt disponibile indiferent de anotimp dar sunt cel mai des întâlnite toamna și sunt excelente atunci când sunt adăugate în salate sau în preparate la cuptor.

Semințele de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui reprezintă gustarea excelentă, sunt pline de vitamina E și pot fi adăugate în salate dar pot fi mâncate și crude sau coapte. Pentru a le spori savoarea, prăjiți semințele câteva minute într-o tigaie încinsă, înainte de a le adăuga în salată sau în preparatul pe care-l vei servi.

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

București, pe locul trei în topul orașelor cu cele mai accesibile locuințe din Europa, după Bruxelles și Sofia

Surpriză! Bucureștiul se află printre orașele europene cu cele mai accesibile locuințe, conform unui studiu recent. Clasamentul se bazează exclusiv pe prețul mediu pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă