15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCare sunt perspectivele pietei imobiliare pentru anul 2021?

Care sunt perspectivele pietei imobiliare pentru anul 2021?

Desi odata cu inceputul pandemiei de coronavirus specialistii economici si cei din imobiliare considerau ca piata imobiliara va avea o scadere foarte importanta, finalul anului 2020 a aratat o crestere foarte mare atat a tranzactiilor imobiliare, cat si o crestere a preturilor pentru foarte multe categorii de imobile, mai ales in cazul apartamentelor de vanzare din marile orase.

Pornind de la faptul ca incertitudinile datorate pandemiei de coronavirus sunt in continuare prezente, chiar si in situatia aparitiei vaccinurilor, specialistii in piata imobiliara se asteapta la anumite tendinte pentru anul 2021, tendinte care pe de-o parte sa continue directia inceputa in anul precedent care sa schimbe intr-o anumita masura aspectul pietei imobiliare.

 

Noile cerinte si paradigme in domeniul imobiliar

Piata imobiliara s-a schimbat semnificativ in ultimul an de zile, acest lucru fiind valabil atat in privinta chiriilor, cat si in privinta acelor tranzactii imobiliare de vanzare – cumparare. Astfel, in cazul chiriilor se asteapta ca tendinta pentru anul 2021 sa fie una in care foarte multe contracte de inchiriere sa fie renegociate ca urmare a schimbarii comportamentului multor firme care opteaza tot mai mult pentru munca de acasa.

De asemenea, in cazul chiriilor pentru spatiile comerciale sau pentru spatiile de birouri, tendinta este ca proprietarii sa fie mult mai flexibili in ofertele pe care le fac, iar scutirea de la plata chiriei pentru un anumit interval de timp este una dintre masurile care indica flexibilitatea proprietarilor de spatii comerciale, spatii de birouri sau spatii industriale. In privinta persoanelor fizice tendinta asteptata pentru anul 2021 cu privire la chirii este aceea de a cauta imobile care sa le ofere posibilitatea de a lucra de acasa cat mai eficient, de a imbina timpul alocat pentru relaxare in propria locuinta cu spatiul avut la dispozitie in imobilul respectiv.

Pe partea de tranzactii imobiliare se estimeaza o mentinere a preturilor ridicate in contextul in care cererea este mai mare decat oferta, dar si o tendinta de usoara crestere a preturilor de la sfarsitul anului 2020 in conditiile in care pandemia nu va afecta mai mult sau mai puternic economia. Pe de alta parte, faptul ca multa lume doreste sa isi puna la adapost economiile, iar dobanzile pentru conturile de economii ale bancilor sunt foarte mici, conduce la o cerere tot mai mare de apartamente de vanzare mai ales in marile orase, fapt ce duce la tendinta de crestere a preturilor chiar si peste preturile pentru vile sau case din vecinatatea oraselor.

O alta paradigma in privinta investitiilor imobiliare se refera la interesul tot mai mare pentru casele la curte sau pentru casele de tip duplex. Acest lucru vine in contextul in care tendinta este de a petrece tot mai mult timp in propria locuinta, de a lucra de acasa si astfel spatiul pentru relaxare devine si spatiu alocat pentru munca.

 

Descopera portalul de oferte imobiliare

Indiferent de ceea ce iti doresti in domeniul imobiliar este foarte important sa te asiguri de faptul ca esti la curent cu preturile de pe piata si ca ai o imagine corecta asupra preturilor pentru orice tip de imobil. Fie ca esti in cautarea unor spatii comerciale sau spatii de birouri de inchiriat, fie ca iti doresti sa cumperi o casa la curte ori vrei sa gasesti cele mai bune preturi la apartamente de vanzare, toate acestea le poti gasi intr-un singur loc, si anume pe portalul de imobiliare imo24.ro.

Pe acest portal de imobiliare vei putea gasi oferte cu apartamente de vanzare in intreaga tara, dar si oferte pentru terenuri sau spatii de vanzare. De asemenea, daca esti interesat de imobile pentru inchiriat, portalul imo24.ro poate fi cea mai buna optiune pentru a gasi exact ceea ce cauti.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă