Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La târgul imm (Koln, 14-20 ianuarie 2019), proiectul Das Haus – Interior on Stage a fost încredințat designerilor Kate și Joel Booy de la studioul Trully Trully

La târgul imm (Koln, 14-20 ianuarie 2019), proiectul Das Haus – Interior on Stage a fost încredințat designerilor Kate și Joel Booy de la studioul Trully Trully

Casa ideală Das Haus 2019: Trăieşte cum ai chef

Viziunea personală a casei contemporane pe care au proiectat-o pentru această expoziție se numește “Trăiește cum ți-e cheful”, este un concept organic și fluid ce are în centru bucătăria, ca loc de reuniune a întregii familii

Ion Diamandi 0 comentarii

În fiecare an, imm cologne prezintă viziunea personală a unor renumiţi designeri privind casa contemporană ideală privită prin prisma organizării interioare, mobilierului şi stilului de viaţă. Pe o suprafaţă de 180 de metri pătraţi proiectul “Das Haus – Interior on Stage” va fi realizat la ediţia de anul viitor (14 - 20 ianuarie) conform planurilor designerilor Kate și Joel Booy de la studioul Truly Truly, aceştia declarând că văd proiectul ca o oportunitate privind răspunsul relativ la modul în care consideră că se realizează în prezent locuirea şi se găsesc alternative.

“Casa dezvoltată în proiect va fi invitantă - o balanţă între un spaţiu abstract şi unul cald”, spun cei doi designeri care au fondat studioul Truly Truly în 2014 şi au realizat produse de excepţie (obiecte pentru interioare, iluminat, textile, etc.) pentru branduri ca: Tachini, Dexter, Ikea şi Rakumba. Organizatorii expoziţiei, Messe Koln, consideră că alegerea celor doi designeri deschide noi perspective şi opţiuni de locuire.

Casa, design şi organizare

Proiectul Das Haus 2019 simulează o casă fără pereţi interiori, cu 4 zone care fuzionează, între ele distingându-se una de retragere, alta de seninătate precum şi cea activă. Scopul declarant este de a crea un spaţiu de locuit destul de flexibil pentru a suporta modificările în starea de viaţă a locatarilor şi de a se adapta permanent nevoilor.

“Ne-am gândit din greu la ce se doreşte de la o casă perfectă, ce aşteptări sunt. Pe de altă parte, a fost o experienţă unică de a proiecta atât încăperea cât şi mobilierul, să ne gândim la canapeaua care se potriveşte exact încăperii astfel încât casa să se păstreze unitatea conceptului general”, spun designerii.

Organizărea casei se bazează pe fluiditate, nefiind o separare strictă între living, spaţiu de lucru  sau dormitor. Aceasta se face cu draperii drepte şi opace. Bucătăria este în centru, un spaţiu al bucuriei, focusul nefiind pe eficienţă ci pe ideea de a fi împreună. Frontul este din material textil, casa având astfel un rol invitaţional. Orice şi oriunde este posibil, fiecare locatar putând să-şi aleagă locaţia şi activitatea conform stării de spirit, putându-se astfel bucura de gătit, citit sau grădinărit, de exemplu. Pentru a oferi o astfel de ambianţă au fost folosite diferite materiale şi texturi calde şi tactile.

A fost deasemenea creat şi un spaţiu privat verde de dimensiuni relativ mici, cu pereţii formaţi din plante.

 

 

 

Comentarii

loading...