10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleCat costa serviciile unui fotograf de nunta?

Cat costa serviciile unui fotograf de nunta?

Din momentul in care ati stabilit ca veti face nunta, va ganditi la organizarea si etapele evenimentului si, bineinteles veti fi nevoiti sa stabiliti un buget si sa calculati costurile pe care le implica serviciile oferite de furnizorii de nunta.

Fiindca va doriti fotografii impresionante care sa va aminteasca mereu de cel mai frumos moment din viata, va veti orienta in alegerea unui fotograf care sa va implineasca cerintele, care sa va convinga cu un portofoliu foarte bun, dar ale carui servicii sa coste exact cat va permiteti.

Pentru a putea stabili ce preturi se cer pentru serviciile fotografilor de nunta este necesar sa se faca o categorizare a fotografilor de nunta.

Preturi in functie de tipul de fotografi si serviciile oferite de acestia

Fotografii amatori isi ofera serviciile pentru un pret sub 400 Euro, fiind persoane care de abia debuteaza in acest domeniu si incearca sa-si castige clientii prin preturi mai mici, incercand sa se faca cunoscuti sau fotografi cu experienta mai mare, care au si un alt serviciu si fac acest lucru din pasiune sau pentru un venit suplimentar. Acest tip de fotografi nu investesc foarte mult in aparatura si tehnologie, nici in educatia in acest domeniu, astfel ei se adreseaza unui segement de clienti cu buget limitat, care nu au pretentii foarte mari in ceea ce priveste pozele rezultate.

Fotograful de nunta profesionist, de nivel mediu are preturi intre 400 si 900 Euro, in aceasta categorie sunt persoane care se dedica acestui domeniu, care evolueaza investind constant in educatie si in aparatura. Acestia sunt alesi de clienti care vor fotografii de calitate, dar care nu ofera neaparat un pret foarte mare pentru acestea.

Fotografii profesionisti premium isi ofera serviciile pentru preturi incepand de la 1000 Euro. Ei investesc la fel de mult ca si fotografii profesionisti de nivel mediu in dezvoltarea lor profesionala, dar in plus ei ofera un stil unic, inconfundabil fotografiilor de nunta. Sunt fotografi care sunt foarte atenti in dorinta de a surprinde reactiile inedite ale mirilor si invitatilor, care se ocupa foarte mult de procesarea pozelor, manipuland diverse elemente din fotografie prin programe specifice de editare foto, gen Photoshop sau Corel. Acestia se adreseaza clientilor care vor niste fotografii deosebite, memorabile.

Bineinteles ca sunt si exceptii de la aceste categorii: fotografii din prima categorie, care sunt foarte buni, dar nu au reusit sa se promoveze suficient pentru a deveni cunoscuti sau cei premium care nu depun acelasi efort pentru a face intreg portofoliul calitativ si scot in relief doar anumite poze.

 

Pretul variaza si in functie de calitatea aparatelor si de munca depusa pentru editarea foto

Pretul va fi stabilit de fiecare fotograf in parte in functie de calitatea aparaturii si costurile acesteia, astfel incat sa amortizeze in timp costurile investitiei. Sunt fotografi care vor sa ofere cele mai bune poze realizate cu cele mai performante aparate; spre exemplu exista profesionisti care folosesc drone pentru a surprinde cele mai frumoase momente de la nunta voastra. Bineinteles costurile pentru aceasta optiune fiind foarte mari.

Munca unui fotograf nu se incheie in momentul in care nunta voastra s-a finalizat, caci un fotograf profesionist si dornic de a oferi calitate clientilor sai se va ocupa de editarea foto, iar aceasta activitate suplimentara care necesita timp va influenta in mod considerabil pretul.

Oferta pe internet este foarte variata, astfel din multitudinea de informatii este uneori mai dificil sa-ti gasesti fotograful potrivit pentru nunta ta. De aceea iti recomandam sa accesezi portaluri dedicate precum 23h Events care iti ofera informatiile bine structurate, usor de navigat.

Cele mai citite

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă