13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCât plătesc în SUA cei care sunt împuşcaţi şi nu au asigurare...

Cât plătesc în SUA cei care sunt împuşcaţi şi nu au asigurare medicală

Aceasta a fost rănită cu o armă Ak-47. Megan şi sora sa tocmai plecau de la o petrecere când mai mulţi răufăcători au început să tragă cu armele de asalt în maşina celor două, transmite BBC.

Megan a fost rănită la ambele şolduri şi nu era înscrisă în programul de asigurări de sănătate. Dar pentru ea, la fel ca pentru alte victime ale armelor de foc, preţul supravieţuirii nu se rezumă doar la luni întregi de reabilitare şi operaţii multiple.

Incidentul i-a provocat o datorie de zeci de mii de dolari. Chiar şi azi, femeia continuă să primească facturile pentru tratamentele medicale care i-au fost aplicate.

Un al caz este cel al lui Jennifer Longdon. Aceasta a trebuit să plătească 40.000 de dolari pentru îngrijirile medicale, după ce a fost împuşcată în Phoenix şi a rămas paralizată. Femeia a trebuit să mai cheltuiască 35.000 de dolari pentru a se putea deplasa cu o maşină care avea rampă, transmite The Washington Post.

Antonius Wiriadjaja a plătit 169.000 de dolari pentru terapia fizică şi consiliere psihologică. El se plimba în cartierul său din Brooklyn, când un bărbat o urmărea pe fosta sa parteneră şi a început brusc să tragă cu pistolul în ea. Antonius a fost rănit de un  glonţ care i-a străpuns pieptul şi i-a ajuns în stomac.

O bună parte din suma de 169.000 de dolari a fost acoperită de asigurarea sa medicală, însă încă mai are de plătit 20.000 de dolari care nu au intrat în cheltuielile acoperite de stat.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale „Brady Campaign” care pledează pentru controlul armamentului, peste 116.000 de persoane sunt victime ale armelor de foc în Statele Unite în fiecare an.

Centrul pentru Prevenirea Bolilor estimează că 28,2 milioane de americani sub vârsta de 65 de ani nu au asigurări de sănătate.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă