14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCatifeaua – tinute elegante si deosebite in 2019

Catifeaua – tinute elegante si deosebite in 2019

Catifeaua a devenit prezenta pe piata textila cu ajutorul negustorilor din Casmir, aceaiasi care au produs si celebra lana din casmir. De atunci a mai fost nevoie de cateva secole pentru a ajunge in Europa anilor 1500, in diverse zone precum Venetia sau Florenta. A primit foarte repede si titlul de simbol al nobilitatii, reprezentand materialul de baza din care se realizau trenele regilor si rochiile reginelor.

Anul 2019 sta sub semnul catifelei, insa aceasta nu va mai fi conditionata de negrul elegant si sobru. Prezentarile de pe catwalk au afisat o varietate de culori indraznete, aprinse, cum este rosu aprins, albastru royal, verde sau albastru inchis de unde s-au inspirat si reprezentantii celebrului magazin DyFashion.

Si in prezent, catifeaua este considerata unul dintre cele mai luxoase materiale disponibile, fiind extrem de apreciata la show-urile de fashion de la Milano, Paris sau Londra. Siluetele capata un strop de extra feminitate, evidentiind astfel intr-un mod deosebit de gratios liniile corpului.

Cu siguranta iti doesti si tu sa integrezi acest material spectaculos in tinutele tale. Iata care sunt piesele vestimentare care sunt cele mai reprezentative acestui trend si care sunt sfaturile de styling in ceea ce le priveste!

Rochia

Fara nicio indoiala, categoria de rochii de ocazie din catifea este cea care castiga detasat in alegerile doamnelor si domnisoarelor atunci cand vorbim de eleganta si rafinament. Se poarta modelele simple, incadrate, de regula in talie cu o curea discreta, pentru zi, si croieli mai complexe, in nuante stridente de rosu, mov sau verde pentru evenimentele de seara.

Rochiile de catifea sunt extrem de indragite in realizarea unui outfit office pentru birou. Se opteaza, asadar, pentru culoarea neagra care ramane o emblema veritabila a clasicului, careia i se adauga o pereche inalta de pantofi, care sa pastreze aceeasi nota de eleganta si bun gust. Modelele de seara sunt mai stilizate, in sensul ca imaginea unei croieli linare este inlocuita de plusul de extravaganta. DyFashion propune modele impunatoare care scot in evidenta purtatoarea, atat prin elementele cromatice deosebite, cat si prin detaliile fermecatoare.

Pantalonii

In lumea fashionului, pantalonii din catifea au devenit o piesa viestimentara de top care ajuta la crearea celor mai spectaculoase look-uri. Feminini, eleganti si foarte chic, acestia au devenit un must have al acestui an si au menirea de a transforma total tinuta daca ii combini cu piese moderne pentru a evita un look ponosit.

Catifeaua este cel mai bine evidentiata de accesoriile care o completeaza, aspect care se aplica cel mai bine in cazul pantalonilor din catifea. Acestia trebuie asortati cu piese trendy, care sa pastreze un suflu rafinat ce reuneste impecabil stilul aristocratic cu cel modern.

Fusta

Fustele din catifea pot fi in forma de clos, creion sau trei sferturi, atunci cand tinzi catre o tinuta casual. In ceea ce priveste culoarea, afla ca ai putea alege una nuantata in culoarea rubinului sau a smaraldului. Se asorteaza cu elemente mai rafinate, cum sunt materialele delicate din blana sau piele, dar si cu detalii tricotate. Stilistii atrag atenti asupra faptului ca asortarea unei fuste din catifea se face cu ajutorul articolelor de aceeasi culoare sau cu o alta, dar care sa fie cat mai contrastanta. In acest fel, se creeaza un efect extrem de puternic care evidentiaza mai multe atuuri ale imaginii tale cu care te mandresti.

Sacoul

Sacourile din catifea sunt printre cele mai feminine piese de imbracaminte din garderoba feminina. Ele aduc o nota de distinctie oricarei tinute si scot in evidenta de fiecare data purtatoarea. Cromatica acestora este una destul de generoasa, fiind permise optiuni multiple, de la cele mai inchise, precum negru sau albastru, pana la cele mai calde nuante de roz sau bej.

Poti alcatui cu usurinta o tinuta clasica compusa din camasa alba si pantaloni de stofa peste care porti mandra si un sacou elegant de catifea. Un alt atu al acestui sacou il constituie caracterul sau camelonic ce ii permite sa se integreze perfect in tinute nonconformiste.

Catifeaua ramane un material extrem de expresiv si sofisticat, ce este bine evidentiat de ornamentele suave care sa iti sublinieze delicat incheieturile. Inspirandu-se din cele mai luxoase colectii, reprezentatii DyFashion pun la dispozitia publicului feminin numeroase articole vestimentare realizate din catifea.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă