12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe caută turiștii străini în Republica Moldova

Ce caută turiștii străini în Republica Moldova

Republica Moldova a pregătit pentru sezonul de iarnă 2019-2020 o ofertă axată pe turismul rural, oenoturism și experiențe culinare de neuitat.

În 2018, Republica Moldova a fost vizitată de 160.000 de turiști veniți din Germania, Polonia, Italia, Marea Britanie, S.U.A și România.

“Dacă anul trecut, peste 44.000 de turiști români au trecut Prutul pentru a descoperi farmecul Republicii Moldova, în sezonul 2019-2020 reprezentanții Asociației Naționale de Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) se așteaptă la o creștere cu 15% a numărului acestora. Oferta Moldovei pentru vacanța de iarnă este diversă, fiind concepută pentru a fi atât pe placul celor care preferă activitățile în aer liber, cât și pentru cei care sunt adepții produselor culinare autentice în perfectă armonie cu vinurile de calitate pe care le pot degusta la crame”, informează un comunicat de presă.

,,Oferta noastră pentru sărbătorile de iarnă, dar și pentru sezonul rece, este vastă și îl transpune pe vizitator într-un spațiu unde tradițiile sunt păstrate vii. Ne dorim să le arătăm oaspeților noștri ce înseamnă ospitalitatea și autenticitatea basarabeană, să îi facem să își aducă aminte de sărbătorile de iarnă petrecute la bunici, de mirosul de cozonac proaspăt și prăjituri. Tocmai de aceea, la majoritatea pensiunilor se organizează cursuri de gătit sarmale, colțunași, plăcinte și cornulețe cu dulceață. La crame, pe lângă vizitele standard și degustările de vinuri, în perioada de iarnă, turiștii vor avea un program divers de evenimente muzicale, tururi cu bicicleta sau competiții sportive în galeriile subterane, unice în lume. Moldova este o destinație care trebuie descoperită și savurată pe îndelete, cu zone interesante, fiecare cu specificul său, dar care au un numitor comun: dorința de a valorifica potențialul turistic și de a ne poziționa ca o destinație atractivă și autentică pentru vecinii noștri, cei mai apropiați oaspeți”, a declarat Natalia Țurcanu, director executiv ANTRIM.

În Republica Moldova, costul pentru o vacanță de 4 zile care include tururi la crame și cazare la un hotel de 4 stele pornește de la 360 euro, iar pentru cazare la o pensiune rurală  și participarea la diferite cursuri de gătit și activități conexe poate începe de la suma de 240 euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă