Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce este mătreața și cum poate fi combătută?

Ce este mătreața și cum poate fi combătută?

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Oricât de mult am respecta rutina zilnică de îngrijire a părului, tot ne putem confrunta cu anumite probleme. Una dintre acestea, care influențează decisiv starea de spirit, este mătreața – parte a unei afecțiuni frecvente, denumită dermatită seboreică.

Mătreața poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă și sex, iar pentru combaterea ei se utilizează, de regulă, un șampon antimătreață. Pe piață există numeroase produse de acest gen, mai scumpe sau mai ieftine, însă nu toate garantează rezultatele dorite.

Chiar dacă în mod normal părul gras se confruntă cu dermatita seboreică, acest lucru nu înseamnă că părul normal este imun la apariția mătreții. Astfel, este deosebit de important ca, atât șampoanele antimătreață, cât și restul produselor destinate îngrijirii părului să fie alese cu mare atenție, în funcție de tipul podoabei capilare și, desigur, de problemele specifice ale acesteia.

De ce apare mătreața?

Cauza principală pentru care mătreața apare este pielea uscată de pe scalp. În acest caz, este recomandată folosirea unui șampon împotriva mătreții hidratant și, periodic, o ședință de peeling pentru a elimina celulele moarte rămase pe suprafața scalpului.

Mătreața se poate prezenta și sub formă de cojițe apărute în urma tratamentelor efectuate greșit sau în urma vopsirii. Aceasta din urmă modifică PH-ul scalpului, creând astfel un mediu favorabil dezvoltării ciupercii Malassezia, cea responsabilă de descuamarea pielii.

De asemenea, mătreața mai poate apărea ca urmare a:

  • spălării și/sau clătirii incorecte a părului;
  • situațiilor stresante;
  • consumului de dulciuri sau alimente foarte grase;
  • unor afecțiuni hormonale;
  • transpirației în exces și umezelii crescute;
  • temperaturilor foarte scăzute.

Recomandări pentru spălarea corectă a părului

Pentru a combate mătreața nu este suficientă doar utilizarea unui șampon antimătreață bun, ci și o spălare corectă a părului și a scalpului.

O greșeală foarte des întâlnită este frecarea scalpului cu unghiile în timpul spălării. Lezarea pielii de pe cap generează mătreață. Este recomandat ca scalpul să fie doar masat, nu cu unghiile, ci cu vârfurile degetelor. În momentul pieptănării, această regulă se menține.

Spălatul des pe cap nu este o greșeală dacă este realizat corect. Poate fi folosit un șampon destinat spălărilor frecvente, în timp ce, mai rar, poate fi folosit, de exemplu, un șampon împotriva mătreții. Este bine de știut faptul că, utilizate prea des, șampoanele puternice distrug bariera hidroproteică existentă pe pielea capului, iar aceasta rămâne uscată, generând mătreață.

Conform studiilor, se recomandă șamponarea părului de două ori. După clătire pot fi aplicate măști sau balsamuri, însă doar pe firele de păr, nu și pe rădăcini.

Apa ar trebui să aibă o temperatură optimă în timpul spălării. Pentru scalp este recomandat ca temperatura acesteia să alterneze de la cald la rece, astfel încât circulația sangvină să fie stimulată.

Gerocossen – șampoane antimătreață recomandate pentru toate tipurile de păr

Părul trebuie să fie îngrijit cât mai bine, iar acest lucru poate fi realizat doar cu șampoane antimătreață de foarte bună calitate, cum sunt cele de la Gerocossen. Aceste șampoane au un preț avantajos și sunt realizate pe bază de ingrediente naturale precum: ulei de argan, keratină, unt de shea, ulei de migdale, ulei de ricin, miere etc.

Folosirea regulată a șampoanelor antimătreață de la Gerocossen va oferi părului protecția de care are nevoie. De asemenea, acesta va fi protejat de stresul zilnic, va rămâne hidratat și va fi tot timpul strălucitor și sănătos.

Din gama de șampoane antimătreață Gerocossen se pot menționa:

  • șampon forte antimătreață Activa Plant cu grapefruit și ceai verde;
  • șampon forte antimătreață Activa Plant cu salvie și arnică;
  • șampon tratament pentru păr gras Capilmed cu sulf și alantoină;
  • șampon tratament antimătreață Capilmed cu acid salicilic și climbazol.

Toate aceste produse cosmetice au cel mai bun raport calitate preț și ajută încă de la primele utilizări în lupta contra mătreții. Datorită ingredientelor naturale, sunt perfecte pentru un păr sănătos și pot fi incluse cu succes în rutina de îngrijire a părului!

Comentarii

loading...