13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCe este un Smart POS: Avantaje pe care le oferă în domeniul...

Ce este un Smart POS: Avantaje pe care le oferă în domeniul HoReCa

Soluțiile de plăți inteligente pot contribui la revitaizarea industriei HoReCa, mai ales după o perioadă extrem de neplăcută pentru administratorii afacerilor din acest domeniu economic, lovit puternic de restricțiile cauzate de pandemie.

Clienții au acum posibilitatea să achite notele de plată într-un mod mult mai simplu, indiferent de metoda dorită, atât timp cât unitatea HoReCa respectivă deține un Smart POS de ultimă generație, pentru: carduri, plăți digitale sau cripto.

Mai multe despre utilitatea unui Smart POS în fluxul de lucru al unei locații HoReCa, în rândurile următoare:

Toate metodele de plată pe un singur dispozitiv

Adminstratorii de hoteluri, restaurante și cafenelele pot gestiona acum întregul flux de plăți de pe același Smart POS, fără cheltuieli suplimentare pe un număr ridicat de terminale, asociate diferitelor metode de plată.

Cele mai bune soluții POS permit o dinamică extrem de simplă a procesului de plată, în cadrul aceleiași platforme digitale. Clienții pot achita contravaloarea serviciilor de care s-au bucurat pe același dispozitiv, plătind cu ajutorul: 

–       Cardului bancar: VISA (Visa Electron, VPay, Visa), Mastercard, Maestro, Diners  Club, International UnionPay si JCB. 

–       Soluțiilor digitale: Apple Pay, Google Pay, mBills, VALU. 

–       Criptomonedelor: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoint (LTC), Tezos (XTZ), GoCrypto token (GoC), Viberate token (VIB) samd 

Control al plăților și export facil pe același tool

Cei care apelează la soluții POS de ultimă generație, pot monitoriza toate plățile realizate la puncte diferite de lucru de pe un singur dispozitiv. Mai mult decât atât, un Smart POS pemite exportul facil al datelor de plată, pentru nevoi contabile sau fiscale.

Tranzacțiile sunt filtrate rapid, detaliile acestora verificate cu simplitate, iar plățile sunt defalcate extrem de simplu, dar și verificate direct de pe telefon, tabletă sau computer.

Simplitate pentru clienți cripto cu cheltuieli mari

Menirea unei solutii POS este și de a oferi suport clienților care doresc să plătească în cripto, varianta de plată a generației viitoare. Un Smart POS permite plăți direct în criptomonede, sau convertite în LEI, înlăturându-se astfel grija pentru o eventuală volatilitate a cursurilor acestora.

Suport specializat oferit în timp real

în spatele oricărei soluții POS smart există și o echipă dedicată, ce poate oferi suport în timp real tuturor clienților din zona HoReCa. Astfel, dinamica fluxului operațional poate absorbi rapid orice incident apărut inopinat, în timpul unei zile de lucru. 

O echipă de suport este utilă pentru a răspunde oricărei întrebări asociate utilizării unei soluții POS, sau pentru a rezolva în cel mai scurt timp anumite probleme de funcționalitate a acesteia. Exemplu: blocarea imprimantei de chitanțe.

Venituri obținute din afișarea reclamelor

Un Smart POS permite administratorilor din zona HoReCa sa obțină venituri suplimentare ca urmare a utilizării sale, un astfel de dispozitiv acționând și ca spațiu publicitar. Iar asta pentru că procesarea plății, cu ajutorul unei soluții POS, durează aproximativ 3-5 secunde. 

În timpul scurt al perioadei de așteptare, se poate alege afișarea uneor anunțuri dedicate clienților unității respective, relevante pentru acea afacere din domeniul HoReCa. Acest spațiu publicitar neconvențional poate fi vândut către clienți B2B, care doresc să își promoveze astfel produsele. 

Iată cât de multe beneficii poate oferi un Smart POS, simplificând astfel întregul proces de procesare a plăților dintr-o locație HoReCa. Alegerea unei soluții POS reprezintă o alegere cât se poate de inspirată, ce implică reducerea costurilor și găsirea altor oportunități de producere a unor venituri suplimentare.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă