10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe i s-a întâmplat unui bărbat după ce a fost lins de...

Ce i s-a întâmplat unui bărbat după ce a fost lins de un câine

Greg a început să acuze, din senin, o stare febrilă, însoţită de delir. În scurt timp, pe corpul său şi pe faţă au început să apară vânătăi şi eczeme.

“Ziceai că cineva l-a lovit cu bâta, în mod constant”, a povestit soţia sa, îngrozită.

Aceasta l-a dus imediat la spital. Ajuns acolo, bărbatul a intrat în şoc septic. Analizele de sânge au arătat că, cel mai probabil, bărbatul luase o bacterie fatală oamenilor, Capnocytophaga canimorsus, după ce a intrat în contact cu un câine.

În cazuri rare, această bacterie, prezentă în saliva câinilor şi a pisicilor, poate provoca infecţii grave, odată ce intră în contact cu răni deschise sau zgârieturi. Potrivit medicilor, cele mai frecvente cazuri de contaminare cu această bacterie apar ca urmare a muşcăturilor de câine.

Medicii au fost nevoiţi să-i amputeze bărbatului ambele picioare, dar şi părţi din braţe. În prezent, acesta înceară să se recupereze după trauma fizică.

“Greg iubeşte animalele. Faptul că trece prin aşa ceva nu l-a făcut să le urască. Din contră! Este tot mai ataşat de ele şi face eforturi disperate să-şi revină şi să accepte trauma”, a spus soţia acestuia, Dawn.

Medicii nu au reuşit să stabilească, însă, dacă bacteria a fost transmisă chiar de câinele cuplului. Se pare că, în acea perioadă, bărbatul intrase în contact cu cel puţin şase câini.

Greg va mai petrece o perioadă în spital, medicii urmând ca, în curând, să-i amputeze şi nasul.

Potrivit statisticilor, aproximativ 60% din câini sunt purtători de Capnocytophaga canimorsus.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă