11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe îți trebuie pentru un botez de basm

Ce îți trebuie pentru un botez de basm

Având în vedere importanța acestui eveniment, nașii și părinții bebelușului se asigură că ziua botezului decurge exact cum trebuie de la prima și până la ultima oră. În această zi specială, câteva piese pline de însemnătate dau tonul botezului și îi impresionează pe invitați prin prezentarea lor.

La ce ne referim, te întrebi? Depinde de rolul tău la botez, bineînțeles. Nașii, dar și părinții, au atribuții separate, se ocupă de lucruri separate și se asigură că partea lor de “misiune” este dusă la capăt cu brio, însă se consultă și se sfătuiesc pentru ca întregul eveniment să decurgă armonios.

Să începem cu nașa, așadar. Ea este responsabilă de trusoul pentru botez, lumânare, un set de hăinuțe și cruciulițe. Trusoul de botez este compus din prosopul de bebeluș, cel de preot, pânza de mir, fașa, sticluța de mir și săpunul. Acest set complet de biserică trebuie cumpărat de către nașă.

Fiecare element al trusoului de botez este esențial și are rolul său specific la biserică. Tocmai de aceea, este important să cauți trusouri complete, pentru a fi sigură că în ziua botezului nu ai surprize neplăcute.

Mai apoi vine rândul lumânării, extrem de importantă în ziua botezului. Aceasta este achiziționată tot de nașă și, odată aprinsă, reprezintă lumina divinității printre cei adunați la botez. Poți alege o lumânare scurtă, lungă, decorată cu tull ori catifea, panglici și câte și mai câte materiale.

Hăinuțele reprezintă la rândul lor o piesă de rezistență în fericita zi. Suntem siguri că atât mama, cât și nașa vor ca mica minune să atragă privirile tuturor invitaților. Tocmai de aceea, este crucial ca mămica și nășica să colaboreze bine pentru ca, la final, fiecare să fie mulțumită de ce costumas botez a cumpărat.

Nu în ultimul rând, cruciulițele sunt și ele cumpărate de către nașă. Accesorizate cu fundițe în orice culoare, acestea se pun în pieptul fiecărui invitat pentru un plus de efect.

Acum că am stabilit ce atribuții are nașa, acum vom afla ce are de cumpărat și mama. La botez, mama este responsabilă de invitații, un set de hăinuțe, o cutie de dar și mărturii. Cumpărarea acestor produse asigură mama că atribuțiile sale au fost îndeplinite și că partea sa de treabă a fost respectată.

Vom începe cu invitațiile. Acestea cad în responsabilitatea părinților, care le vor transmite către prietenii și rudele care vor participa la eveniment. Această sarcină necesită multă creativitate și un strop de imaginație, deoarece invitațiile pot lua acum forme care mai de care mai inedite.

După cum spuneam mai devreme, un set de hăinuțe cade în responsabilitatea mamei. Aceasta se va consulta cu nașa și o va informa despre alegerea sa, pentru ca orice neplăceri să fie evitate. Bebelușul poate fi transformat pe loc, cu ajutorul hăinuțelor, în prințișor, cavaler, marinar, buburuză, prințesă sau albinuță.

Cutia de dar este și ea pe lista de cumpărături a mămicii. Este o modalitate elegantă de a aduna micile atenții de la invitați și de a le depozita într-un mod haios și creativ.

Nu în ultimul rând, mama este responsabilă și de mărturii. Acestea sunt mici obiecte oferite în dar invitaților, care să le aducă aminte cu drag de botezul la care au participat. Acestea pot lua forme inedite, precum borcănele cu miere, magneți foto, săculeți cu bomboane ori batonașe de scorțișoară.

Acum că am stabilit ce și cine trebuie să cumpere fiecare, ai nevoie și de un loc de unde să le cumperi pe toate, nu-i așa? Noi îți recomandăm Atelierele Andini – unul dintre cele mai mari magazine online cu articole de botez din România.

Cu peste 4735 de comenzi livrate în 22 de țări, Atelierele Andini îți pun la dispoziție produse ce acoperă întreaga durată a evenimentului: atât cele mai sus menționate, cât și multe altele, precum cutii de prima șuviță, papioane, păturici, body-uri personalizate și multe altele.

Specialiștii Atelierelor Andini te așteaptă cu sfaturi și informații utile de luni până vineri între orele 09:00 și 18:00 la numărul de telefon 0765 600 700, pe WhatsApp sau pe mail la salut@andini.ro. Este în puterea ta să organizezi un botez de basm!

Cele mai citite

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă