16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe obiectiv turistic nou se va putea vizita la Giurgiu în curând

Ce obiectiv turistic nou se va putea vizita la Giurgiu în curând

În cadrul proiectului european, a fost transformată o navă veche. Nava-ponton a fost modificată în șantierul de la Agigea și luni a ajuns la Giurgiu.

În interior au fost create spații pentru activități de agrement, dar și pentru expoziții, întâlniri, conferințe, instruiri. De asemenea, nava este prevăzută și cu un spațiu de acostare.

În următoarele luni, nava-ponton va fi ancorată în zona șantierului naval, iar la vară va sta pe Canalul Sf. Gheorghe.

Recent, Primăria Giurgiu a făcut un sondaj de opinie pentru a afla ce nume preferă localnicii pentru noua navă a municipalității. Vaporul va fi botezat în perioada următoare.

Nava a fost donată primăriei de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu. Vaporul a fost ținut o perioadă în conservare și apoi a fost trimis la Agigea. Nava va fi folosită pentru activități de agrement ce vor contribui la promovarea și cunoașterea potențialului piscicol și turistic al zonei. Proiectul are o valoare de aproximativ 800.000 euro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă