18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe presupune venirea pe lume a unui copil pentru rude, prieteni și...

Ce presupune venirea pe lume a unui copil pentru rude, prieteni și cunoscuți

Vestea că familia unor prieteni și/sau rude se mărește este numaidecât un prilej de sărbătoare. Acest lucru vine în continuarea studiului realizat pe femeile din România, dintre care 30% au fost identificate cu probleme de fertilitate și chiar cu infertilitate. În același timp, 54% dintre bărbații testați au primit rezultate nefavorabile în ceea ce privește probabilitatea de a putea concepe un copil. Însă aceste statistici nu ar trebui să umbrească o veste atât de bună, care își va pune amprenta în viața părinților, dar și a celor din proximitatea lor. Rămâi alături de noi în rândurile următoare pentru a înțelege mai bine ce presupune venirea pe lume a unui copil pentru rude, prieteni și cunoscuți!

 

1. Daruri gingașe și momente frumoase

În calitate de prieten, rudă sau cunoscut, una dintre responsabilitățile tale este să vizitezi familia. Multe dintre aceste vizite se fac cu câteva luni înainte ca bebe să vină pe lume. Poți trece pe la viitorii părinți, însă fără să uiți să achiziționezi cadouri pentru viitoare mamici. Pe lângă faptul că sunt de-a dreptul adorabile, acestea au menirea să creeze o legătură și mai puternică între bebe și mămică.

O selecție variată de astfel de cadouri găsești la Le Petite Armoire.  Orice comandă cu destinația București și plasată în orice zi de luni până vineri va ajunge în aceeași zi, pe bicicletă! Mai mult, firma oferă gratuit oricărui client o felicitare de hârtie, la cerere, care poate să păstreze cele mai frumoase urări pentru anii care vor veni. Tot aici descoperi și cea mai mare gamă de produse Moulin Roty din România, iar toate elementele existente pe site sunt și în stoc – disponibile imediat.

 

2. Liniște și înțelegere

Dacă până nu demult petreceai extrem de mult timp cu viitorii părinți la chefuri, evenimente și alte petreceri, această perioadă va aduce schimbări majore inclusiv în relațiile de prietenie. Cuplul va fi mult mai concentrat pe cel mic, întrucât toată atenția se va orienta spre furnizarea de materiale necesare și programarea controalelor medicale pe care mămica va trebui să le facă. Aceste schimbări nu sunt deloc intenționate, ci reprezintă o reprioritizare a ceea ce este important pentru familie în diferite momente ale vieții. Din acest motiv, prietenii, rudele și restul cunoscuților au responsabilitatea de a le oferi viitorilor părinți liniște și înțelegere cu privire la perioada pe care o trăiesc.

 

3. Un grad mare de disponibilitate

Pe lângă pregătirile aferente venirii pe lume a lui bebe, există multe alte lucruri pe care cei din jur le pot face pentru cuplu. Printre aceste lucruri se numără și disponibilitatea la orice oră, pentru lucruri precum consiliere psihologică, motivare și, nu în ultimul rând, o vorbă bună. Atunci când familia se mărește, au loc foarte multe schimbări pe diferite planuri, multe dintre ele neavând treabă cu relația de cuplu. Spre exemplu, viitoarea mămică se poate simți tristă, neînțeleasă și destul de speriată de întreaga perioadă care urmează. Cu puțin tact și timp la dispoziție, poți să îi oferi tot sprijinul necesar pentru a putea face față acestor luni cu brio. Nu uita însă că, orice femeie însărcinată trece prin stări care devin din ce în ce mai relaxate pe măsură ce sarcina este dusă la bun sfârșit.

Avantajul pe care viitoarele mămici îl au prin rudele, prietenii și toți cunoscuții care le sunt aproape este incomensurabil. Cu ajutorul lor, acestea pot primi atât atenția, cât și grija de care au nevoie, pentru a-l întâmpina pe cel mic în cel mai relaxant și liniștitor mod posibil. Bucură-te alături de ele de întreaga perioadă și oferă-le sprijinul de care au nevoie!

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă