9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleCe trebuie să faci înainte de a încheia un parteneriat de afaceri?

Ce trebuie să faci înainte de a încheia un parteneriat de afaceri?

Din păcate, nu există o piață verificată de parteneri de afaceri, existând astfel și riscul de a face alegeri mai puțin inspirate. Află din cele ce urmează ce trebuie să faci înainte de a încheia un parteneriat de afaceri.

 

 

Cunoaște-ți cât poți de bine partenerul
 

Gândește-te la decizia de a alege un partener de afaceri ca la o decizie ce-ți poate schimba tot cursul vieții pentru că de multe ori chiar așa se întâmplă. Fii sincer, ai vrea să lucrezi cu o persoană cu care nu te înțelegi? Înainte de a semna orice tip de înțelegere, cunoaște persoana respectivă, de preferat în cât mai multe contexte sociale. Fii sigur că rezonați la nivel intelectual și aveți aceleași valori comune. Desigur, nu trebuie să fiți identici, altfel nu vă veți putea provoca și motiva unul pe altul.

 

Nu în ultimul rând, asigură-te că partenerul tău de afaceri este o persoană de la care poți învăța și capacitățile lui le completează pe ale tale. Ai încredere și în instinct. Probabil vei ști de la primele întâlniri dacă această persoană este de încredere și dacă poți petrece mai mult de câteva minute în compania ei. Anumiți experți susțin că nu este recomandat să intri în afaceri cu o persoană pe care n-o cunoști de cel puțin un an, deci ia și acest aspect în calcul.

 

Află totul despre afacerea/firma/compania lui
 

În mod clar îți vei dori un partener de afaceri de succes, dar nu vei putea deduce nivelul de succes al întreprinderii sale doar adresându-i câteva întrebări. Desigur, vei pleca de la premisa că tot ce spune este adevărat, dar pentru a semna un contract ai nevoie de date foarte clare, date pe care de multe ori partenerul poate că nu le cunoaște sau, în cazurile mai nefericite, le ascunde cu bună știință.

 

De obicei merită să afli trecutul economic al partenerului și detalii relevante pentru afacerile pe care le-a condus sau conduce, de exemplu:

 

●     Existența incidentelor de plată sau datorii la bugetul de stat;

●     Existența dosarelor în instanță și/sau a înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare;

●     O evaluare a companiei în comparație cu sectorul din care face parte.

 

Apelează cu încredere la o firmă de investigații economico-financiare pentru informații verificate și de încredere.

 

Stabilește toate detaliile și pune totul pe hârtie
 

Primul pas către o colaborare de succes este să stabilești extrem de clar care sunt obiectivele, modul de lucru și felul în care se vor împărți responsabilitățile în cadrul alianței. Așteptările realiste exprimate concret au cea mai mare șansă de a produce un parteneriat mutual benefic.

 

Dacă înțelegerea sună perfect și ați bătut deja palma, nu trebuie să trăiești cu impresia că o înțelegere verbală este suficientă. Poți spune cu mâna pe inimă că există o persoană pe care o cunoști cu adevărat? Chiar și plecând la drum cu cele mai bune intenții, circumstanțele, de exemplu o schimbare în conducerea companiei sau alte evenimente, pot duce la o schimbare de perspectivă din partea partenerului. De aceea, sugestia noastră este ca orice înțelegere să fie însoțită de un acord de parteneriat scris.

 

Succes în afaceri!

 

 

Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...
Ultima oră
Pe aceeași temă