13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCe trebuie sa stii atunci cand achizitionezi anvelope noi

Ce trebuie sa stii atunci cand achizitionezi anvelope noi

 Anvelopele asigura singura conexiune intre masina si drum, iar tehnologiile de salvare a vietii precum franele si controlul stabilitatii nu isi pot face treaba daca pneurile nu au o aderenta buna pe carosabil. Si totusi, anvelopele sunt unele dintre componentele care primesc o atentie destul de mica – mai ales pentru ca exista atat de multe tipuri diferite si atat de putine informatii despre acestea. Nu exista cele mai bune anvelope pentru toata lumea, deoarece nevoile soferilor sunt diferite. Lista de mai jos te ajuta sa iei o decizie in cunostinta de cauza cand vine momentul sa cumperi anvelope noi.

Stabileste un buget decent pentru anvelope
Anvelopele ieftine si slab proiectate pot asigura distante de oprire mai lungi si mai putin control intr-o manevra de urgenta. Toate anvelopele au capacitati de tractiune stampilate chiar pe anvelopa in sine, asa ca verifica acest lucru inainte de a face achizitia. In acelasi timp, anvelopele mai scumpe, la fel ca multe alte lucruri, pot avea un pret ridicat si datorita notorietarii marcii. Brandurile de renume tind sa ofere un nivel ridicat de calitate, dar exista producatori de anvelope mai putin cunoscuti care au produse excelente la preturi mai mici. Pentru a obtine calitate la un pret bun, cauta reduceri anvelope si vei vedea ca gasesti periodic produse foarte bune la un pret mic.

 

Anvelopele echipare originala nu sunt neaparat cele mai bune

Anvelopele OEM (producator de echipare originala) sunt cele montate pe masina din fabrica, dar asta nu inseamna ca in momentul in care doresti sa le inlocuiesti trebuie sa achizitionezi acelasi tip de anvelope. Producatorii cauta anvelope care sa ofere performante acceptabile in toate conditiile. Masina ta poate avea anvelope care pun accent pe confort, pe stabilitate sau pe rezistenta la rulare. Tu poti alege, in momentul in care schimbi anvelopele originale, cauciucuri care se potrivesc mai bine cu sezonul sau cu stilul tau de condus. In plus, facand cercetari, ai sansa sa gasesti promotii anvelope care te pot ajuta sa economisesti sume considerabile de bani.

Alege un furnizor bun de anvelope
Atunci cand vine momentul sa achizitioneze anvelope noi, cei mai multi oameni aleg sa mearga la reprezentanta sau la un service local. Singura problema este ca acesti furnizori au un numar mic  de modele sau marci de pneuri. Pentru a te asigura ca ai vazut mai multe variante, pentru a compara preturile si pentru a face cea mai buna alegere pentru masina ta, viziteaza site-ul unui furnizor online. Un furnizor online de pneuri, pe langa faptul ca iti pune la dispozitie mai multe tipuri de anvelope, iti poate oferi si asistenta telefonica pentru a te asigura ca faci o achizitie corecta.

Cumpara toate cele 4 anvelope
In general, anvelopele noi au o aderenta mai buna pe sosea decat anvelopele care au rulat deja cateva mii de kilometri. Cel mai bine este sa inlocuiesti toate cele patru anvelope simultan, dar daca trebuie sa le inlocuiesti in perechi, pune cauciucurile noi pe spate, indiferent daca masina are tractiune pe fata sau pe spate. Acest lucru va ajuta masina sa-si pastreze stabilitatea si sa nu derapeze in curbe.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...
Ultima oră
Pe aceeași temă