21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCea mai bună boxă portabilă - “mici detalii” de care să ţii...

Cea mai bună boxă portabilă – “mici detalii” de care să ţii cont

Boxele portabile sunt unele dintre cele mai căutate gadgeturi în clipa de faţă, datorită faptului că îţi aduc artiştii preferaţi oriunde, prin intermediul unei simple conectări la telefonul mobil.

Dacă vrei să achiziționezi o boxă portabilă de calitate, pe lângă aspectul exterior și autonomia bateriei este indicat să ții cont și de alte caracteristici ale produsului, în vederea unei investiții eficiente. Vei regăsi detalii legate de caracteristicile difuzoarelor în rândurile de mai jos.

 

Wi-Fi Direct sau AirPlay

Pe lângă clasicele modalităţi de conectare prin Bluetooth sau mufă Jack audio de 3.5 mm, conexiunile wireless Wi-Fi Direct şi AirPlay sunt astăzi cele mai fidele dotări din punct de vedere al semnalului sonor transferat.

Aceste protocoale sunt de preferat sistemului Bluetooth, deoarece nu alterează calitatea sunetului; verifică însă ca telefonul tău să suporte noile tehnologii, altfel nu vei putea beneficia de ea.

 

NFC

Un set de protocoale de comunicare între două aparate, NFC (Near-Field Communication) permite legătura dintre smartphone și boxă numai prin apropierea celor două. Există anumite modele de telefon care însă nu suportă acest tip de conexiune, aşadar ar fi indicat să te asiguri de compatibilitate înainte să cumperi produsul.

 

MicroSD

Pentru eventualitatea în care rămâi fără baterie la telefon sau ai o altă problemă cu acesta, anumiți producători au creat boxe cu slot pentru cardurile de tip Micro SD. Cu alte cuvinte, boxa portabilă poate deveni independentă de smartphone.

Faptul că difuzorul nu este echipat cu un ecran pentru vizualizare face ca singura posibilitate de redare a pieselor să fie cea în ordinea de pe card, ceea ce reprezintă un dezavantaj atunci când preferi o anumită melodie, iar aceasta se află la mijlocul playlistului.

 

Aplicaţie pentru smartphone

Dacă la prima vedere o aplicație mobile poate părea nefolositoare, există câteva  situații pe care aceasta le rezolvă cu succes. Spre exemplu, setările difuzorului în ceea ce privește egalizarea sunetelor sau bașii care pot fi setați mai tare sau mai încet. Sistemul Kef Muo Stereo Pack este un exemplu perfect de device portabil ce poate fi controlat prin aplicația proprie pentru smartphone.

 

Interconectare

Funcția de interconectare permite sincronizarea a două sau mai multe dispozitive între ele; astfel, la o petrecere poți crește numărul de decibeli, păstrând totodată calitatea sunetului prin conectarea mai multor difuzoare portabile amplasate uniform într-un spațiu vast.

Această funcție se realizează fie prin Bluetooth, fie prin Wi-Fi; este o facilitate pe care nu o vei întâlni la toate modelele. De pildă, modelul Kef Muo Stereo Pack este dotat cu modulul dual-connect, special creat pentru petreceri, astfel încât vei putea acoperi o suprafață mai mare cu ajutorul a mei multe boxe.

 

Încărcare

Autonomia  și încărcarea acumulatorilor din dotarea unei boxe portabile sunt un factor important în funcție de care poți achiziționa sau nu un anume model. Din acest punct de vedere, Kef Muo Stereo Pack este o alegere bună, luând în considerare autonomia de 12 ore a acumulatorului Li-ion și timpul de încărcare de 3 ore. Încărcarea se face folosind un cablu Micro USB. De regulă folosirea la volum maxim scade semnificativ autonomia.

 

Radio FM

Chiar dacă astăzi ai acces la radio aproape de oriunde, sunt momente în care dorești să asculți știri sau o emisiune pe postul tău preferat și te afli departe de mașină sau de casă. Tocmai pentru acele momente a fost introdusă funcția radio, care te ține conectat oriunde te-ai afla.

Așadar, detaliile tehnice cum ar fi conectivitatea, posibilitatea de stocare sau încărcarea dispozitivului îți vor ușura căutarea. Să poți reda fișiere audio la calitate bună, fie că este vorba de muzică, stiri sau cărți audio, este un avantaj al epocii smartphone. Profită de el și cumpără-ți boxa potrivită! O astfel de alegere este o boxa portabila de la Kef, care cu siguranţă îţi va satisface toate aşteptările.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă