23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCeasurile cu funcții "speciale" - o scurta trecere în revistă a principalelor...

Ceasurile cu funcții “speciale” – o scurta trecere în revistă a principalelor categorii

În vremurile actuale, în care tehnologia avansată a pătruns în toate aspectele importante ale vieții noastre, chiar și ceasurile trebuie să țină pasul cu această tendință. Pasionații vor rămâne fideli într-o mare măsură brandurilor și variantelor clasice, dar cu siguranță vor avea și curiozitatea de a achiziționa un model nou cu  funcționalități speciale.

Dacă în trecut erau suficiente funcții precum rezistența la apă sau la scufundare, posibilitatea de a se încărca singure prin simpla mișcare a mâinii sau de la lumina naturală, astăzi avem mult mai multe pretenții de la un astfel de ceas. Smartwatch-urile sunt cea mai clară dovadă a modului în care tehnologia poate influența chiar și acest domeniu. Cert este că, întotdeauna vor fi la mare căutare ceasurile care vin cu funcții noi, pe care nu le regăsim la variantele anterioare.

 

Care sunt ceasurile cu funcții speciale pe care le găsiți în oferta disponibilă la ora actuală?

1. Ceasuri Smartwatch

Sunt foarte multe companii care au dezvoltat modele de ceasuri smartwatch. Acestea se pot conecta la telefoanele mobile și vin cu funcții conexe dintre cele mai diverse, precum GPS, monitorizarea numărului de pași, monitorizarea ritmului cardiac, posibilitatea de a vedea mesaje, de a răspunde la telefon, accesarea anumitor aplicații etc. Cel mai important aspect pe care trebuie să-l aveți în vedere atunci când faceți o achiziție este compatibilitatea cu sistemul de operare al telefonului.

Menționăm la acest capitol ceasurile Garmin, cu GPS, pentru alergare sau pentru sporturi multiple, cu afișare de indici de performanță avansați, cu conectare directă la telefon, alegerea perfectă pentru toți iubitorii de aventură și sport.

2.  Ceasuri pentru înot

Se știe că majoritatea ceasurilor sunt destul de sensibile la contactul cu apa. De accea, dacă sunteți un pasionat al acestui sport este bine să optați pentru o variantă rezistentă la apă. Analogic, digital sau smart, ceasul pentru înot va avea marcat în descriere  semnul ATM. Pentru a fi cu adevărat bun, ceasul trebuie să aibă o valoare de minim 10 atmosfere, care garantează folosirea în ape superficiale. Unele astfel de ceasuri au cronometru, altele pot calcula numărul de ture făcute, de câte ori ai lovit apa cu mâna, care este distanţa parcursă şi la ce viteză, câte calorii ai consumat etc.

3. Ceasuri rezistente la apa pentru scufundări.

Spre deosebire de ceasurile pentru înot, ceasurile pentru scufundări trebuie să fie mult mai rezistente la apă și să aibă valori exprimate de 30-100 de atmosfere, putând fi potrivite chiar și pentru scafandrii profesionişti.

4. Ceasuri pentru outdoor

Acest gen de ceasuri este special creat pentru cei pasionați pentru călătorii și aventură. Sunt ceasuri cu autononie mare, GPS încorporat, busolă digitală, rezistente la apă, ce pot monitoriza sporturi diverse. Variantele de la Suunto merită toată atenția!

5. Ceasuri rezistente la șocuri

Acest tip de ceasuri sunt una dintre cele mai interesante variante de ceasuri outdoor, rezistente, durabile, apreciate pentru calitatea de a face față oricăror provocări din mediul urban sau ale pasionaților de sporturi extreme. Menționăm aici modelul extraordinar Casio – G-shock.

Pentru oricare dinte variantele disponibile vreți să optați, fie că este vorba de un ceas mecanic, digital sau smart,  în magazinul online Watchshop.ro aveți posibilitatea de a consulta și de a achiziționa modelul cu funcțiile pe care vi le doriți. 

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă