Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cei trei R, dar în varianta Greenpeace: Reducere, reutilizare, reciclare

Cei trei R, dar în varianta Greenpeace: Reducere, reutilizare, reciclare

Greenpeace reamintește comunităților că cel mai bun lucru pe care trebuie să-l facă este să reducă mai întâi consumul, apoi să reutilizeze produsele cât mai mult posibil și, în al treilea rând, să utilizeze produse care sunt fabricate 100% din fibre alternative.

Iulian Budușan 0 comentarii

Greenpeace reamintește indivizilor, dar și comunităților că cel mai bun lucru pe care trebuie să-l facă este să reducă mai întâi consumul, apoi să reutilizeze produsele cât mai mult posibil și, în al treilea rând, să utilizeze produse care sunt fabricate 100% din fibre alternative reciclate și responsabile.  Toate produsele trebuie să fie în așa fel fabricate încât să fie ușor de reciclat.

 Când cumpără lemn sau textile fabricate din materie primă brută, marii producători trebuie să specifice sursa provenienței materialelor, dacă a fost protejată specia respective și arealul său și dacă drepturile localnicilor au fost respectate.

 Certificarea provenienței lemnului și a pădurii poate reprezenta o unealtă de mare valoare în protejarea zonelor puternic afectate de despăduriri.

 În orice caz, verificarea antecedentelor reprezintă o unealtă în cazurile în care în anumite state în care prezenta ONG-urilor pe această zonă sunt slab reprezentate sau în țări în care nivelul corupției este foarte ridicat. De asemenea, această bază de date poate fi utilizată și pentru zonele în care au loc defrișări masive, fără informarea autorităților sau cu acceptul tacit al acestora.

 Organizația avertizează împotriva utilizării unor sisteme de certificare a pădurilor mai slab dezvoltate, cum ar fi PEFC, care nu poate garanta nici legalitatea, nici practicile minime de gestionare a fondului forestier din teren.

 Greenpeace International nu mai este membru al niciunei scheme de certificare a lemnului. Entitățile Greenpeace din diversele țări pot fi membre ale FSC unde aleg să se angajeze la nivel național pentru o implementare puternică la nivel local. În prezent, niciuna dintre entitățile Greenpeace nu este membră al PEFC sau al afiliaților săi.

Orientare către persoane și comunități Reducerea, reutilizarea și reciclarea

Greenpeace reamintește indivizilor, dar și comunităților că cel mai bun lucru pe care trebuie să-l facă este să reducă mai întâi consumul, apoi să reutilizeze produsele cât mai mult posibil și, în al treilea rând, să utilizeze produse care sunt fabricate 100% din fibre alternative reciclate și responsabile.  Produsele cele mai ecologice sunt cele care nu ajung în coșul de gunoi.

Trebuie să reducem dramatic consumul de produse din fibră de lemn dacă vrem să protejăm ultimele păduri rămase. Atunci când produsele de unică folosință sunt absolut necesare, ele ar trebui să fie compuse din fibre alternative 100% reciclate și/sau fabricate în mod responsabil, ori de câte ori este posibil.

 

Comentarii

loading...