15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleCele mai accesibile orașe din Europa

Cele mai accesibile orașe din Europa

Pentru că nu este niciodată prea devreme să îți planifici următoarea vacanță, ți-am pregătit un top 5 al celor mai accesibile orașe din punct de vedere al prețului. Atunci când îți planifici concediul sau o vacanță trebuie să ai in vedere mai multe aspecte, precum vizitarea unui loc nou sau, dimpotrivă, reîntoarcerea la un oraș/o țară care ți-a atras atenția, verificarea condițiilor, realizarea itinerariului, dar și altele. De departe, însă, cel mai important aspect pe care majoritatea persoanelor îl au în vedere este legat de bugetul de vacanță. 

 

Poți călători chiar și atunci când ai un buget limitat, dacă știi să alegi o destinație la fel de interesantă și deosebită precum cele de lux, dar cu costuri mai mici. Descoperă cele mai accesibile orașe din Europa, precum și cele mai bune sfaturi pe care trebuie să le pui în practică pentru a călători cu bani puțini!

 

TOP 5 orașe pe care le poți vizita cu un buget mic

1.     Budapesta (Ungaria) 
 

Pentru un city break, Budapesta poate reprezenta o alegere destul de interesantă. Dacă ești un șofer destul de iscusit, poți ajunge din România chiar și cu mașina personală. Budapesta, o capitală impozantă, ofetă turistilor nenumărate centre de interes, precum:

·         Cele nouă poduri peste Dunăre – de unde și numele de capitala a peste 9 poduri (Podul Árpád, Podul cu Lanțuri, Podul Elisabeta, Podul Libertății, Podul Margareta, Podul Megyeri, Podul Petőfi, Podul Rákóczi și Podul Feroviar de Nord)  –  costurile pornesc de la 15 euro și pot fi vizitate atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții.

·         Dealul Castelului Buda – Castelul regilor din Ungaria, finalizat în anul 1265, a fost declarat monument istoric și inclus în Patrimoniul UNESCO în 1987. Acesta se află chiar lângă Podul cu lanțuri, dar și lângă funicularul care urcă până în vârful dealului. O călătorie dus-întors vizitând frumusețile acestei zone costă 1.700 HUF, adică aproximativ  5,5 euro.

·         Bastionul Pescarilor – intrarea costă aproximativ 1,4 euro.

·         Insula Margareta – un minunat loc, în aer liber de care te poți bucura în voie.

 

2.     Bratislava (Slovacia) 
 

Dacă ai ocazia, nu ezita să vizitezi Bratislava, o capitală extrem de liniștită, dar și extrem de interesantă. Plină de istorie și de tradiție. La doar o oră distanță de Vienna, Bratislava regăsește ceva din aerul austriac, dar și din influențele cehe. Dacă îți dorești o plimbare la pas prin minunata Bratislava, o zi îți este mai mult decât suficient, putând să vizitezi cele mai interesante atracții turistice, precum: 

·         Podul SNP – construit între anii 1993-2012, este cel mai lung pod suspendat pe cabluri din lume. Podul a devenit un obiectiv turistic foarte popular datorita formei de farfurie zburatoare din varful turnului, unde gasiti si un restaurant, Restaurantul UFO, unde puteți savura finețuri culinare demne de marile bucătării cu stele Michelin. 

·         Palatul Patriarhal si Palatul Grossalkovich

·         Biserica Sf. Martin si Biserica Sf. Elisabeta 

·         Castelul Hrad si Castelul Devin

Însăși Centrul Vechi este un punct turistic, fiind extrem de liniștit, dar și încărcat de istorie în același timp. În ceea ce privesc costurile, prețurile nu sunt foarte departe de cele ale României, poate cu mici diferențe de curs valutar, între euro și ron. 

3.     Valletta (Malta) 
 

În cazul în care îți dorești o vacanță însorită și liniștită, Valletta s-ar putea să ți se pară cel mai special și minunat loc. Malta surprinde prin arhitectură. prin peisajele cu influențe puternic mediteraneene, dar mai ales prin atracțiile turistice pe care le oferă. În Valetta, capitala Maltei, poți descoperi câteva puncte turistice care, în mod cert, te vor lăsa fără cuvinte:

Gradinile Barrakka – adăpostesc monumente de comemorare a evenimentelor istorice si a eroiilor Maltei: Alexander Bell, plăcile comemorative dedicate Revoluției Ungare, Primaverii de la Praga și lui Giuseppe Garibaldi. 
Palatul Marilor Maestri – este o cădire impunătoare, ce se remarcă din punct de vedere artitectural. Palatul deține numeroase bijuterii culturale, precum opere de artă, documente vechi, armuri si arme antice.
Catedrala Sfantul Paul – una dintre cele mai vechi construcții ale Maltei, iar turnul acesteia depășește 65 de metri și ai impresia că te priveste în orice punct al orașului te-ai afla.

Malta este cunoscută și pentru numeroasele cazinouri unde îți poți încerca norocul, însă vei avea nevoie de un buget mai mare pentru vacanța ta dacă intenționezi să vizitezi unul din cazinourile luxoase ale Maltei. Dacă bugetul tău este limitat, vizitează jocuricazinouri.com și încearcă jocuri de cazino cu un bonus fără depunere la un casino online!

 

4.     Nîmes (Franța) 
 

Dacă vrei să te bucuri de cultura franceză, însă nu îți dorești o experiență la fel de costisitoare, precum dacă ai opta pentru Paris, orașul Nîmes poate fi o varianta excelentă. Dacă ești pasionat de cultură și artă, nu trebuie să ratezi urmaătoarele puncte turistice: Jardins de la Fontaine – o oază de liniște, unde te poți transpune în timpurile secolului al XVIII-lea, Arènes, Amfiteatrul Antic Roman – o clădire impresionantă, ce datează din secolul I d.Hr. Acest impresionant teatru în aer liber de 133 de metri a fost și este cel mai important monument din epoca romană.

Pe lângă acestea, sunt multe alte atracții turistice pe care merită să le vizitezi, iar dacă nu ești atât de conservator sau dacă nu ești interesat de artă, trebuie să știi că se organizează ocazional tot felul de festivaluri și spectacole la care poți participa ca spectator sau, de ce nu, în calitate de membru activ. Dacă este să ne raportăm la costuri și prețuri, cazarea, degustarea gastronomică și chiar vizitarea anumitor puncte turistice au costuri mai mult decât decente.

5.     Bruges (Belgia) 
 

În cazul în care intenționezi să vizitezi o locație nouă, în mod cert îți recomandăm să treci pe listă și orașul belgian Bruges. Ca puncte turistice, poți vizita: 

Muzeul de Ciocolată, unde cu doar 9,5 Euro, prețul unui bilet, poți beneficia de un tur al muzeului, poți lua parte la procesele și procedeele prin care ciocolata se prepară, cunoscând astfel tradiția și poveștile din spatele celui mai popular desert. 
Grote Markt – este unul dintre cele mai frumoase zone ale acestui oraș, cunoscut și drept cartierul plin de viață al orșului. Reprezintă o zonă arhitecturală deosebită, cu clădiri ce au scris istorie și care încântă privirile în continuare, pe care în mod cert merită să o vizitezi.
Muzeul Groeninge – vei putea întâlni o colecție impresionantă de picturi și tablouri vechi.
 

Prețurile pentru actracțiile turistice și cutura gastronimică sunt destul de decente, așadar dacă vrei să ai parte de un city break de excepție sau de câteva zile de relaxare, Bruges pare o destinație promițătoare, cu un buget relativ mic.

 

 

 

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă